Najnovije vesti

3 SOBNE BILJKE KOJE NAJBOLJE ČISTE VAZDUH U VAŠIM PROSTORIJAMA! Jedna od njih uklanja i toksine, a evo šta upija ŠTETNA ZDRAČENJA
Foto: Profimedia

morate da ih imate

3 SOBNE BILJKE KOJE NAJBOLJE ČISTE VAZDUH U VAŠIM PROSTORIJAMA! Jedna od njih uklanja i toksine, a evo šta upija ŠTETNA ZDRAČENJA

Žena

Sobne biljke su saveznik u borbi protiv bolesti jer u sezoni virusa i prehlada mogu smanjiti infektivnost virusa u vazduhu, podizanjem vlage u prostoriji u kojoj su smeštene.

Naime, kada vlaga u vazduhu u nekoj prostoriji pređe 40 odsto, to može smanjiti virulentnost i infektivnost virusa gripa. Ovo su to biljke koje će poboljšati kvalitet vazduha u vašem domu.

Kaktus

Kaktus će upiti štetna elektromagnetna zračenja i, generalno, odlično pročistiti vazduh. Uz sve to, ova biljka ne zahteva puno svetlosti i nege.

foto: Shutter

Aloe vera

Osim što se koristi za regeneraciju kože i organizma, magična aloe vera odlična je i u pročišćavanju vazduha. Brzo i delotvorno uklanja toksine, što uključuje i zračenje monitora i TV ekrana.

Palma

Možete isprobati i malo stablo palme. Prema istraživanjima koje je obavila NASA, palmino drvo areka zauzima osmo mesto u efikasnosti uklanjanja formaldehida. Jako dobro održava vlagu i svežinu u prostoru, te brzo uklanja hemijske otrove iz vazduha.

foto: Proimedia

BONUS VIDEO:

Kurir.rs/I.B.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...