IZBACITE BELI HLEB I VIDEĆETE PROMENE: Izgubićete vodu koja se nakuplja u telu i nećete se osećati malaksalo i UMORNO!
Foto: Shutterstock

Telo će vam biti zahvalno

IZBACITE BELI HLEB I VIDEĆETE PROMENE: Izgubićete vodu koja se nakuplja u telu i nećete se osećati malaksalo i UMORNO!

Žena -

Hleb je prepun ugljenih hidrata i njegovo izbacivanje iz prehrambenih navika na vašem telu primećuje se gotovo trenutno i to u obliku gubitka kilograma. Nije reč o instant mršavljenju, već o gubitku vode koja se nakuplja u telu.

Ako hrana za mozak nije zdrava, organizam reaguje negativno i javlja se osećaj malaksalosti i umora.

Telo skladišti ugljene hidrate u obliku glikogena, mlečne kiseline koja sakuplja vodu. Svaki gram ugljenih hidrata zadržan u telu veže tri do četiri puta više vode od svoje težine.

hleb, beli hleb, baget
foto: Shutterstock

Prerađeni ugljeni hidrati, kojih ima u belom hlebu, u vašem organizmu uzrokuju nagli porast i skok šećera u krvi koji zatim vrlo brzo pada. Ove lude promene mozgu šalju nejasne signale koji povećavaju osećaj gladi i žudnju za hranom zbog čega se gojimo. To ne znači da iz vaše ishrane morate u potpunosti da izbacite hleb, već da prazne kalorije i beli hleb zamenite onim napravljenim od celih zrna žitarica koje regulišu i balansiraju šećer u krvi.

Za razliku od integralnog ili crnog hleba, beli ne sadrži vlakna koja su preko potrebna za normalan rad creva i probave. Takva hrana uzrokuje zatvor i probleme s probavom. Nakon što izbacite beli hleb iz menija i u svakodnevnu ishranu uvrstite onaj od celog zrna žitarice, probava započinje normalan i olakšan rad.

Isto tako, ugljeni hidrati su hrana i gorivo za mozak. Ako su oni kvalitetni, mozak radi normalno, bez smetnji, ali ako hrana za mozak nije zdrava, telo reaguje negativno, javlja se osećaj malaksalosti i umora.

Kurir.rs/ Foto: Shutterstock

BONUS VIDEO:

00:30

GAZDA PAJA O HITU ČKE BEOGRADSKE: Sve što je potrebno za komercijalu su droga, ribe i dobar ritam (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track