ČORBASTA HRANA DOBRA ZA ORGANIZAM: Lagan paprikaš sa slaninom i piletinom brzo se sprema i mnogo je UKUSAN! RECEPT
Ilustracija, Foto: Profimedia

prijatno

ČORBASTA HRANA DOBRA ZA ORGANIZAM: Lagan paprikaš sa slaninom i piletinom brzo se sprema i mnogo je UKUSAN! RECEPT

Žena -

Što se unosi više tečnosti, to bolje za organizam. Čorbasta hrana odnosno "na kašiku" se preporučuje posebno u proleće i leto. Ovaj paprikaš je veoma ukusan i lako se sprema.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Profimedia

Sastojci:

4 parčeta piletine 200 gr suve mesnate slanine 2 glavice crnog luka 2 zelene paprike 2 veća sveža paradajza 5 većih krompira malo lovora 4 mlade šargarepe seckan peršunov list ulje kašika brašna suvi začin, so, malo bibera

Priprema:

Iseći suvu slaninu na sitnije parčiće pa je propržiti u šerpi sa malo ulja. U to dodati sitno seckan luk, potom seckanu papriku i na kolutove isečenu šargarepu. Propržiti sve i ubaciti oljušten paradajz isečen na kolutove, kao i krompir, pa dodati piletinu. Naliti malo vode da ogrezne i pustiti da se krčka. Dodati lovor. Dolivati vodu dok meso ne omekša.

Kad je skuvano umutiti dobro bez grudvica kašiku brašna pa ubaciti zbog gustine. U brašno možete dodati i dimljenu mlevenu papriku ako volite. Na kraju začiniti sa malo bibera, suvim začinom i peršunom. Kada je paprikaš gotov dodajte soli ako volite slanije.

pileći paprikaš sa slaninom, paprikaš
foto: Profimedia

(Kurir.rs/A.M.)

Bonus video:

00:15

SAMO NEK JE VESELO: Glumac slavi 30 rođendan na SPLAVU, a najviše uživa njegova koleginica! VIDEO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja