NAPRAVITE BAKLAVU BEZ KORA OČAS POSLA: Koliko je SLASNA da može da stane na crtu i originalnoj SLATKOJ PITI (RECEPT)
Foto: Profimedia

recept

NAPRAVITE BAKLAVU BEZ KORA OČAS POSLA: Koliko je SLASNA da može da stane na crtu i originalnoj SLATKOJ PITI (RECEPT)

Žena -

Ova baklava, ili slatka pita, jedno je od omiljenih kolača bez kojih se praznici ne mogu zamisliti.

Sastojci:

  • brašno 5 šoljica
  • mleko 5 šoljica
  • ulje 2 šojice
  • griz 2 šoljice
  • mleveni orasi 100 g
  • prašak za pecivo 1/2 kesice
  • ulje za podmazivanje
baklava
foto: Profimedia

ZA SIRUP

  • šećer 7 šojica
  • voda 3 šoljice
  • sok od narandže 50 ml

Kako pripremiti

Pomešajte mleko, brašno, ulje, griz, mlevene orahe i prašak za pecivo pa varjačom izmešajte masu. Sve sipajte u podmazan pleh i pecite na 200 stepeni oko 30 minuta. Pomešajte šećer, vodu i sok od narandže, pa sve kuvajte oko pet minuta. Vrućim sirupom prelijte ohlađenu koru. Kada se prohladi, stavite u frižider i isecite na kocke ili romboide

baklava
foto: Profimedia

kurir.rs/superrecepti

Bonus video:

00:39

STANIJA NE IZLAZI IZ KUNJIHJE, SPREMA SE ZA UDAJU! Evo kako se starleta snalazi ispred ŠPORETA, a objavila i OMILJEN recept!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track