OMLET NA ŠPANSKI NAČIN SE PRAVI OD 3 SASTOJKA: Lako, jeftino i UKUSNO uz minimum truda, a sve imate u FRIŽIDERU! (RECEPT)
Foto: Profimedia

znaju španci

OMLET NA ŠPANSKI NAČIN SE PRAVI OD 3 SASTOJKA: Lako, jeftino i UKUSNO uz minimum truda, a sve imate u FRIŽIDERU! (RECEPT)

Žena -

Jaja su glavna namirnica tradicionalne španske kuhinje, a ovaj omlet se kombinuje sa drugim standardnim sastojcima koje uvek imate u kuhinji.

Španski omlet ili tortilja od krompira je jedan od omiljenih tradicionalnih specijaliteta.

španski omlet
foto: Profimedia

Priprema ovog jela je brza, pa je sjajno rešenje za ručak ako su vas gosti iznenadili. Uvek ga možete obogatiti dodatnim sastojcima po želji u vidu pečuraka, paprike, paradajz,a spanaća ili možda piletine, kobasica ili slanine.

Sastojci

jedna glavica luka

4 jaja

4 srednja krompira

ulje, so, biber, začini po želji

Priprema

Krompir ogulite, pa ga naseckajte na tanke kockice. Luk isecite na tanke trakice. Zagrejte ulje u tiganju, pa ubacite luk i krompir i dinstajte sve dok se krompir ne zapeče. Ulupajte kajganu od jaja, pa dodajte proprženi krompir i luk (koji ste prethodno iscedili od viška ulja), i sve zajedno promešajte.

Ponovo zagrejte ulje na tiganju, pa ubacite novu smesu. Nakon nekoliko minuta tiganj prekrijte tanjirom, pa okrenite tako da dobije tortilja ostane na tanjiru, a zatim je vratite u tiganj, kako bi se zapekla i sa druge strane. Tortilja je gotova kada se zapeče i druga strana. Ponovo je prebacite na tanjir na gore pomenut način, kako ne bi izgubila formu.

Isecite je na trouglove i služite uz sir ili kiselo mleko i sezonsku salatu.

španski omlet
foto: Profimedia

(Kurir.rs/A.M.)

Bonus video:

00:34

ESTRADNI PAR SLAVI ĐURĐEVDAN! Bilja Jevtić i Aca Ilić obeležavaju porodičnog sveca

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track