Čoko biskviti - preukusni slatkiši koji ne goje
Foto: Shutterstock

Počastite se i posle praznika bez griže savesti

Čoko biskviti - preukusni slatkiši koji ne goje

Žena -

Vreme praznika koje tradicionalno provodimo u krugu poridice ne može da prođe bez bogate trpeze. Svečani ručak, sa nezaobilaznim kaloričnim slanim jelima i slatkim poslasticama, često ume da potraje i nekoliko sati, a ni prejedanje nije izuzetak. U danima koji slede, praćeni grižom savesti, želeli bismo da se opet osećamo fit, ali i da možemo da se počastimo nekom zdravom i niskokaloričnom poslasticom.

Zato je period nakon praznika pravo vreme da probate nešto drugačije, što će takođe oduševiti vaše ukućane, jer će biti jednako ukusno, a mnogo manje kalorično. U tome će vam pomoći i Sunoko šećer koji je sa svojih 8 pakovanja dobitnik žiga Čuvarkuća. Upravo ova oznaka garantuje da je reč o domaćem proizvodu najvišeg kvaliteta, jer se dodeljuje najboljim proizvodima koje Srbije može da ponudi.

Čokoladni biskvit sa bademima

Integralno brašno, laneno seme i bademi daju vlakna i antioksidante ovim ukusni biskvitima, a nije zanemarljiva ni činjenica da svaki kolačić ima manje od 100 kalorija.

Sastojci:

270 g integralnog brašna

2 kašike lanenog semena

pola kašičice sode bikarbone

prstohvat soli

70 g Sunoko šećera

75 g Sunoko smeđeg šećera

2 belanca

1 jaje

1.5 kašičica ekstrakta vanile

115 g komadića čokolade

115 g neslanih badema

Priprema: Zagrejte rernu na 180 stepeni. Pomešajte brašno, laneno seme, sodu bikarbonu i so. U posebnoj posudi sjednite belanca, beli i smeđi šećer i jaje. Mutite mikserom oko 2 minuta, pa dodajte ekstrakt vanile. Dodajte mešavinu sa brašnom i mutite dok se dobro ne sjedini. Na kraju, smesi dodajte komadiće čokolade i bademe.

Razdvojite smesu na tri jednaka dela. Svaki deo oblikujte u valjak dužine oko 15 cm i stavite u pleh obložen papirom za pečenje jedan do drugog, sa malim razmakom. Pecite oko pola sata.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track