KOBAJAGI KROMPIRUŠA I BUREK: Ne prave se sa KORAMA, a ukus im je ODLIČAN, vazdušaste su i SLASNE! (RECEPT)
Ilustracija, Foto: Profimedia

jednostavno i lako

KOBAJAGI KROMPIRUŠA I BUREK: Ne prave se sa KORAMA, a ukus im je ODLIČAN, vazdušaste su i SLASNE! (RECEPT)

Žena -

Neku hranu je nemoguće spremiti bez kora i kada se pomene burek ili pita to je što prvo pada na pamet.

Kore se mogu kupiti, ali i napraviti, međuttim, postoje recepti kojima za pravljenje krompiruše i bureka ne trebaju kore. Zvuči čudno, ali ovi recepti su odlični.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Profimedia

Krompiruša

Sastojci

1 kg krompira

2 srednja luka

3 kašike pavlake ili milerama

50 gr kajmaka,

50 gr putera

2 kašike brašna

Priprema

Krompir i luk izrendajte i posolite, pa ostavite da iz njih izađe višak vode. Ocedite ih, dodajte mileram, kajmak i otopljeni puter. Dobro promešajte i dodajte brašno. Smesu sipajte u podmazan pleh i pecite pola sata na 200 stepeni.

krompiruša
foto: Profimedia

Lažni burek

Sastojci

4 jajeta

250 gr mlevenog mesa

1 struk praziluka

180 gr pavlake

6 kašika griza

6 kašika brašna

prašak za pecivo

50 ml

ulja, so, biber

mleveno meso, crni luk
foto: Profimedia

Priprema

Praziluk isecite na kolutiće i propržite na ulju. Dodajte mleveno meso, začinite, pa prodinstajte i ostavite da se ohladi. Umutite jaja, brašno, griz i prašak za pecivo. U to dodajte mleveno meso, pavlaku i sve dobro promešajte. Smesu sipajte u pleh i pecite na 200 stepeni oko 35 minuta.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Profimedia

(Kurir.rs/A.M.)

Bonus video:

00:24

ANA KORAĆ OTIŠLA NA POPRAVKU! Nije joj dosta plastičnih operacija, pa posetila kozmetičara i sad ima NOVE USNE!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track