Najnovije vesti

BOJANA 93. NAPUSTILA SRBIJU, ZAVRŠILA MEDICINU U KANADI: Upoznala HOLIVUDSKOG glumca, udala se, a muž izvređao SRPSKU DECU
Foto: Profimedia

živi američki san

BOJANA 93. NAPUSTILA SRBIJU, ZAVRŠILA MEDICINU U KANADI: Upoznala HOLIVUDSKOG glumca, udala se, a muž izvređao SRPSKU DECU

Žena
09:58h

Srpkinji doktorki Bojani Janković (41) pošlo je za rukom da živi američki san, završila je studije, uspešna je doktorka sa zavidnom karijerom, bogata je i udata je za holivudskog glumca Majkl Vederli (52)!

Vederli, publici poznat po ulogama u serijama "NCIS", "Dark Angel" i "Bull", i Bojana upoznali su se 2007. godine u Vankuveru na koncertu Stinga i grupe "Polis".

Bojana Janković
foto: Profimedia

Ova Srpkinja svojevremeno je opisala kako je na ovom događaju uživala sa drugaricama, kada im je grupa mladića ponudila piće koje su u prvi mah odbile, ali momci nisu odustajali.

"Tada nam je prišao Majkl, pravio se da nas poznaje, rekavši mi: "Draga,izvini što kasnim. Morao sam da završim neki posao u kancelariji." Onda se okrenuo momcima, mahnuo im i rekao: "Ja sam Majkl, drago mi je. Da li želite da nam se pridružite?" Momci su nas odmah ostavili na miru. Ustao je, rekavši da je obavio svoj posao, i otišao. Kasnije se, naravno, vratio. Divno smo razgovarali. Budući da nemam naviku da gledam televiziju, nisam imala pojma da je on glumac dok mi nije rekao. Međutim, moja praktična priroda nije mi dozvolila da razmišljam o nekoj romantičnoj budućnosti, jer šta ja studentkinja medicine iz Srbije u Kanadi imam zajedničko s američkim glumcem u Holivudu", ispričala je Bojana jednom prilikom.

Bojana Janković
foto: Profimedia

Svetski mediji su spekulisali da je paru bilo problematično da održe vezu s obzirom na to da nisu boravili u istoj zemlji - Bojana je tada živela i radila u Kanadi, a Majkl u Los Anđelesu. No, ljubav je ipak pobedila jer je par stao na ludi kamen u septembru 2009. godine.

Par je i dan u srećnom braku, a sa svoje dvoje dece - ćerkom Olivijom i sinom Lijamom žive u Njujorku. Inače, par je prevazišao čak i ozbiljan skandal, kada je Vederlija koleginica Eliza Dušku u januaru 208. optužila za seksualno uznemiravanje.

Inače, Bojana se u Kanadu odselila sa porodicom 1993. još kao 13-godišnja devojčica, gde je i završila studije medicine i postala lekar. Uprkos karijeri svog supruga, ona se i dan danas aktivno bavi medicinom.

"Radim kao lekar opšte prakse, generalne interne i integrativne medicine. Osnovala sam svoju praksu u aprilu, posle dugogodišnjeg rada u medicinskim grupama. Pomažem ljudima da budu i ostanu zdravi, da poprave stanje ili otklone hronične bolesti i simptome, da se pronađe uzrok bolesti, a ne samo da se leče simptomi. Cilj je da omogućim pacijentima put ka najvišem mogućem nivou zdravlja, emotivnom, duhovnoj ravnoteži i zadovoljstvu", ispričala je prošle godine za "Politiku" dr Janković Vederli.

Podsetimo, nedavno je izbio skandal kada je glumac isprozivao Srbe, zaboravljajući da su i njegova deca jednim delom upravo Srbi. 

Bojana Janković
foto: Profimedia

kurir.rs

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja