TAJNI SASTOJAK UZ KOJI ĆE VAM KROMPIR UVEK ISPASTI HRSKAV: Evo šta treba da uradite da biste dobili NAJBOLJI UKUS! (RECEPT)
Foto: Profimedia

KUHINJA

TAJNI SASTOJAK UZ KOJI ĆE VAM KROMPIR UVEK ISPASTI HRSKAV: Evo šta treba da uradite da biste dobili NAJBOLJI UKUS! (RECEPT)

Žena -

Nutricionistica, Laura Ford, iz Melburna na društvenim mrežama je podelila trik kako pravi hrskavi i ukusni pečeni krompir uz pomoć jednog neobičnog sastojka - meda, kako prenosi "Daily Mail".

"Ovaj pečeni krompir izazvaće vam pravu zavisnost. Savršena ravnoteža slatkog i slanog sa hrskavim ivicama. Jednostavno nećete moći da prestanete da jedete", napisala je Laura u svojoj objavi.

Sastojci:

  • 2 kg crvenog krompira
  • 2 kašičice ekstra devičanskog maslinovog ulja
  • 50 g maslaca
  • Višenamenski začin
  • So i biber
  • 1 - 2 kašičice meda, Laura koristi 1,5 kao savršenu meru
krompir
foto: Profimedia

Priprema:

Ostavite lonac vode da proključa i dodajte krompir. Krumpir kuvajte 4-5 minuta dok ne omekša, ali ne mora biti gotov. Dok se krompir kuva, zagrejte rernu na 200 stepeni. Stavite maslinovo ulje i maslac na papir u posudi za pečenje i staviteu rernu na 2 minute dok se maslac ne otopi. Dodajte oceđeni krumpir i pomešajte ga s uljem. Začinite višenamenskim začinima, solju i biberom. Pazite da se krompir ravnomerno rasporedi i da se ne preklapa. Pecite 30 minuta, a zatim preokrenite i pecite dodatnih 25-30 minuta dok ne postane hrskav. Prelijte med preko krompira dok je vruć i ukrasite svežom majčinom dušicom. Uživajte!

krompir
foto: Profimedia

Kurir.rs/A.A.

Bonus video:

02:27

SNAJKA SPREMALA MLINCE PRVI PUT, PA ODUŠEVILA SEKU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track