PREPUNE SKRIVENIH ŠEĆERA I MASTI: Namirnice koje ne bi trebalo da jedete za doručak
Foto: Profimedia

mislite na zdravlje

PREPUNE SKRIVENIH ŠEĆERA I MASTI: Namirnice koje ne bi trebalo da jedete za doručak

Žena -

Ona izreka koja savetuje da prvi obrok pojedete sami ne znači da on treba da bude obilan i previše kaloričan, naprotiv

Svetska zdravstvena organizacija i dalje tvrdi da je doručak najvažniji obrok u toku dana i osoba koja redovno doručkuje ima uredan metabolizam i nema problema s viškom kilograma. U prevodu, doručak ubrzava metabolizam. Međutim, i oni se slažu da preterano bogat doručak može dovesti do gojaznosti. Evo šta nikako ne bi trebalo da jedete za doručak

Kobasice Kobasice su ukusan, ali ne i zdrav proizvod. U njima ima najmanje mesa, a najviše konzervansa i pojačivača ukusa.

Slanina, Meso, Kobasice, Kulen, šunka, Mesne Prerađevine, Pečenica
foto: Profimedia

Instant kaše Da bi se skratilo vreme kuvanja, žitarice se podvrgavaju posebnom tretmanu, zbog čega se ugljeni hidrati pretvaraju u skrob. Dodajte ovom šećer, koji se koristi obilno da bi se poboljšao ukus, i dobićete otrov koji se plasira kao zdrav proizvod.

Sušeno voće Više je štetno nego korisno jer da bi se osušilo voće, dodaju mu se određene hemikalije i šećeri koji ga čuvaju od propadanja.

Suve šljive, Suvo Voće
foto: Profimedia

Musli Musli je čist šećer s praznim kalorijama. Industrijska prerađevina koja se plasira kao zdrav doručak može vaše telo samo da otruje, a ne da mu donese dobro.

Sokovi u tetrapaku Ovakvi sokovi su puni konzervansa jer ništa drugo ne može da ih "sačuva" od propadanja. Sveže isceđen sok može da "živi" samo 15 minuta. Onaj koji traje mesecima pun je šećera.

Topljeni sir Bilo koja dodatna obrada sir pretvara u čistu mast koja se lepi za vaša creva. Za pripremu krem sira koristi se sir koji se više ne može prodavati u svom prvom obliku.

Sir, Kačkavalj, čedar
foto: Profimedia
00:14

6 DANA JEDE ZDRAVU HRANU, SEDMI JE DAN ZA VARENJE! Livija izgleda TOP, a jede 9.000 kalorija: 6 KROFNI ZA DORUČAK, MAFINI, ČIPS...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track