VISOKE POTPETICE MOGU SVAKU ŽENU DA PRETVORE U BOGINJU: Magične štikle Kejt Midlton su napravile ikonu stila od vojvotkinje
Foto: Dominic Lipinski / PA Images / Profimedia

legenda

VISOKE POTPETICE MOGU SVAKU ŽENU DA PRETVORE U BOGINJU: Magične štikle Kejt Midlton su napravile ikonu stila od vojvotkinje

Žena -

Kad god žena obuje štikle od 10 centimetara, desi se nešto magično. Njena silueta se momentalno menja: glava joj se podiže kao i male obline na leđima, ramena se blago šire, a mišići listova se skupljaju.

Od tog trenutka ona, bukvalno, hoda viša. Što viša potpetica, to ste i vi viši. Ako su štikle niže te promene siluete se ne dešavaju na potpuno isti način.

štikle
foto: Profimedia

Žene dobro znaju da njihova kompletna figura mnogo lepše izgleda kada nose visoke potpetice. Dizajner Rupert Sanderson čiju obuću nosi Kejt Midlton smatra da se dešava nešto magično kada žena obuje štikle, a on je u autorskom teksu za Daily mail otkrio neke tajne vezane za Kejt Midlton.

On kaže da potpetica od 10 centimetara podiže samopuzdanje i ističe figuru svake žene.

Kejt Midlton
foto: Profimedia

- Ovo se najbolje vidi kada u radnju uđe žena koja nosi patike ili ravne cipele. U trenutku kada obuje salonke kao da prolazi kroz magični portal. Odjednom postaje samouverenija i deluje mi da je ovo još više ispoljeno sada, kako se pandemija stišala i glamur se vratio u naše živote. Upravo ovu transformaciju možete videti kod vojvotkinje od Kembridža koja, mogu da se pohvalim, često nosi moje modele - piše dizajner.

1 / 11 Foto: Profimedia

Potpetice su redovni deo odevnog arsenala Kejt Midlton i odlična je u transformisanju svog stila od zaposlene majke troje dece do najfotografisanije žene na svetu. Kejt je visoka, ali u štiklama dobija sliku zapovednice koja često stoji za glavu iznad svog muškarca.

Rupert piše da potpuno razume žene koje ne vole da nose štikle zbog vlastite visine ili bolova u nogama. Ipak, vojvotkinja od Kembridža štikle nosi sa velikom lakoćom.

Kejt Midlton
foto: Profimedia

Čak je i jedna studija objasnila da cipele poput Kejtinih zapravo mogu da budu dobre po vas i povećavaju društveni uticaj žene pa čak i jačaju noge, ali najbolje je da štikle nosimo umereno i da ih kombinujemo sa udobnom sportskom obućom.

Kejt Midlton
foto: Profimedia

Dizajner navodi i da ne može da sigurnošću da tvrdi, ali da mu vojkotkinja od Kembridža ne odaje utisak osobe kojoj je neprijatno u obući sa vviskoim potpeticama, iako dosta vremena provodi na nogama i sve to vrene je javnost pomno prati. Naglašava i da je izuzetno bitan kvalitet obuće kao i način izrade.

Kaže da štikle mogu biti osnažujuće i da promene pogled na svet.

Princ Vilijam, Kejt Midlton
foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

(Kurir.rs)

Bonus video:

02:55

Francuski glumac progovorio na srpskom jeziku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track