RADI POSAO KAO LUDA! Kad jedete bananu ne bacajte koru: istrljajte OVAJ deo tela i BIĆETE ODUŠEVLJENI, a evo zbog čega...
Foto: Shutterstock

Saveti iskusnih žena

RADI POSAO KAO LUDA! Kad jedete bananu ne bacajte koru: istrljajte OVAJ deo tela i BIĆETE ODUŠEVLJENI, a evo zbog čega...

Žena -

Kore od banane mogu biti veoma korisne kada je u pitanju pedikir stopalima!

Neverovatne zdravstvene prednosti koje banane imaju skoro svima su poznate. Ali verovatno niste znali da možete i njihovu koru da iskoristite: odlična je za stopala!

Banane, Voće, Banana
foto: Shutter

Jedenje dve banane dnevno, osim ako niste dijabetičar i savetovan vam je oprez s konzumiranjem ove južne voćke, učiniće za vas brojne sjajne stvari. Utvrđeno je da obezbeđuju više energije, da pomažu da vam se mišići ređe grče, a ako ih redovno grickate imaćete i manje problema sa želudačnom kiselinom, a poboljšaće vam se i pražnjenje creva.

Banane takođe pomažu u borbi sa anemijom, pa ako imate nedostatak gvožđa, jedite ih svaki dan, ali nemojte da bacate koru.

Pedikir

Stopala
foto: Shutterstock

Pedikir zaista može da bude skup i vi ne želite da potrošite svoj novac na to, ali i dalje su vam imperativ negovana stopala. Srećom, postoji zgodan trik pomoću koga to možete da obezbedite, a uključuje upravo bananu.

Dokazano je da su kore banane veoma pogodne za upotrebu u svrhe pedikira; aminokiseline i vitamini u ovom voću pomoći će da vaša suva stopala postanu meka i glatka za tren oka.

Ovako treba da uradite

Ogulite bananu, pojedite je i sačuvajte koru. Operite noge i dobro ih osušite. Sada uzmite koru od banane i trljajte tabane sa unutrašnjim delom kore. Omekšavajući i hranljivi sastojci će učiniti svoje – tabani će ih brzo upiti. Stopala zatim isperite mlakom vodom ili ih stavite u kupku sa toplom vodom i malo sode bikarbone.

Nega Stopala
foto: Shutterstock

Nakon toga nanesite losion za telo na stopala i obujte suve, čiste čarape. Bićete oduševljeni rezultatom!

Kurir.rs

Bonus video:

01:15

Jasmina Andrić iza Istraživačkog centra za odbranu i bezbednost o aferi BANANA u CG: Organizovani kriminal ne postoji bez odgovornih sa državne strane

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track