Najnovije vesti

MISTERIOZNA MILIONERKA VOLELA JE ROKVIĆA, STVORILA IMPERIJU PA UMRLA MLADA: Život Božen ostaje ogromna tajna
Foto: Youtube screenshot

MISTERIOZNA MILIONERKA VOLELA JE ROKVIĆA, STVORILA IMPERIJU PA UMRLA MLADA: Život Božen ostaje ogromna tajna

Žena

Božen Žumbor. Ime koje mnogi pamte po kozmetičkoj imperiji čija je vlasnica bila. Živela je na relaciji Srbija - Holandija i važila za jednu od najbogatijih žena u našoj zemlji, nije bilo poznato da li je bila udata, kao ni kome je njena multimilionska kozmetička kompanija otišla u ruke, zajedno s nekretninama na Dedinju, pod Avalom i ko zna gde još.

Dece nije imala, bila je jedinica bogatih roditelja. Prvi put se u našim kućama pojavila posredstvom TV ekrana i emisije popularnog Milovana Ilića Minimaksa Minimaksovizije koja se te 1991. emitovala na TV Politika.

Lepuškasta, vedra, fotogenična, bila je i popularno TV lice zahvaljujući imperiji koju je izgradila na kozemtici sa algama. Pa, sećate se njene magične rukavice za skidanje šminke, koliko je samo toga prodala u tadašnjoj Jugoslaviji.

Božen Žumbor
foto: Printscreen/Instagram

Bila je bliska s mnogim estradnim zvezdama, ali kad je umrla 2012. niko od njih se nije pojavio na sahrani.

Naime, u martu mesecu 2012. primljena je na VMA zbog visokog krvnog pritiska. Oporavljala se na odeljenju toksikologije i potom je puštena na kućno lečenje. Probala je da se izleči i u Holandiji, ali ju je bolest nažalost savladala, pa je ubrzo i preminula.

Božen je bila rodom iz Hrvatske, iz Koprivnice, gde je i sahranjena.

Ni dan-danas se ne zna da li je bila udata, a kako dece nije imala odmah se postavilo pitanje ko će da nasledi firmu, i vile koje je imala na Dedinju i pod Avalom.

Nema tačnog podatka o iznosu bogatstva koje joj je donela imperija Božen-

Firmu je osnovala u Beogradu 1991. i napravila bum na srpskom tržištu sa svojim poznatim proizvodom za mršavljenje. Upravo taj omiljeni proizvodi izazvao je kontroverzu kada se u javnosti pojavila informacija da je neispravan, zbog čega je i jedno vreme povučen iz prodaje. Božen je morala da dokazuje kvalitet proizvoda, a čak se jedno vreme povukla iz javnog života.

Božen Žumbor
foto: Youtube Printscreen

Ljubav sa pevačem

Marinko Rokvić je, kako je Kurir pisao 2017, pre braka sa Slavicom, dugo bio u vezi sa Božen Žumbor, vlasnicom „Božen kozmetike“, koju je posle dve godine zabavljanja ostavio bez reči!

Bili su oko dve godine u vezi, Marinko joj je obećavao brak - ispričao je tada za Kurir Stars jedan Marinkov kolega, koji nije želeo da mu se objavi ime.

Rokvić ju je čak ubedio da je našao kuću u kojoj će živeti kad se ona doseli u Beograd. Rekao joj je da je šmeknuo vilu na Bežanijskoj kosi, a Božen mu je, navodno, finansijski pomogla da je kapariše. Posle nekoliko mesece oženio se Slavicom, s kojom ima sinove Nikolu i Marka - tvrdio je tadašnji sagovornik Kurira.

Kurir.rs

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja