CRNE TAČKICE NA NOSU NISU MITISERI: Dr Ljubica savetuje kako da sprečite njihov nastanak
Foto: Printscreen

ZABLUDA

CRNE TAČKICE NA NOSU NISU MITISERI: Dr Ljubica savetuje kako da sprečite njihov nastanak

Lepota -

Doktorka Ljubica već neko vreme deli na TikToku snimke u kojima govori o nezi kože, mamama i bebama tokom i nakon trudnoće i zdravlju uopšteno.

U jednom od poslednjih videa, koji je ujedno i najgledaniji, ima preko pola miliona pregleda, doktorka je govorila o crnim tačkicama na nosu, za koje mnogi misle da su mitiseri. Nisu, a reč je o sebacealnim filamentima.

Doktorka Ljubica je u snimku objasnila šta su oni i kako da ih se rešite.

@dr.ljubica Većina nas se bezuspešno muči sa tačkama na nosu, a mnogi još uvek ne znaju, da to NISU mitiseri. Mitiseri su vrsta akni, dok su crne tačkice na nosu zapravo SEBACEALNI FILAMENTI. U videu pogledajte kako da sprečite njihov nastanak uz adekvatnu negu lica. #mitiseri #negalica #negakoze #skincare #lepotaizdravlje #estetskamedicina #zdravailepa #fy #foryou #fyp #retinol ♬ Inspiration - WavebeatsMusic

- Mitiseri su vrsta akni, nazivaju se još i otvoreni komedoni i nije im mesto na našoj koži. Sebacealni filamenti su normalan proces na koži, koji nastaje kao posledica nakupljanja sebuma u porama. Ukoliko želite da sprečite njihov nastanak, važno je da se adekvatno negujete. Bar jednom nedeljno koristite eksfolijaciju lica uz pomoć kiselina. Ako imate masnu i kombinovanu kožu, koristite salicilnu kiselinu, a ako imate normalnu i suvu, onda glikolnu. Takođe, na vaše lice stavljajte i retinol - objasnila je doktorka.

(Kurir.rs/Najžena)

Bonus video:

00:40

Uznemirujući snimak: Ljuba Peručića zategao lice, snimao celu interveniciju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track