BILA SAM MRTVA 40 MINUTA: Evo šta sam VIDELA dok su me lekari VRAĆALI U ŽIVOT! Jedna stvar mi je OTVORILA OČI i shvatila sam OVO!
Foto: Printscreen Instagram

NEVEROVATNO ISKUSTVO

BILA SAM MRTVA 40 MINUTA: Evo šta sam VIDELA dok su me lekari VRAĆALI U ŽIVOT! Jedna stvar mi je OTVORILA OČI i shvatila sam OVO!

Žena -

Kirsti Bortoft, koja je inače majka trojice sinova, seća se da joj je njen otac predložio da pripremi to veče picu za dečake kako bi par mogao da ima malo mira. Međutim, samo nekoliko sati kasnije, Stju je pronašao ženu bez svesti, a naknadno je otkrio da je bila mrtva 40 minuta dok su lekari pokušavali da je vrate u život. Ona je sedela na sofi, otvorenih očiju i "beživotna" - navodi da je njen verenik rekao da je imala "čudne" heksagonalne šare po celom telu.

Klinička smrt
foto: Profimedia

Ubrzo je prebačena u bolnicu jer je prestala da diše, a lekari su rekli da ima samo šest odsto šanse da preživi. Kirsti je imala srčani zastoj i zbog sopstvene bezbednosti je stavljena u medicinski indukovanu komu, a njenoj porodici je rečeno da „očekuje najgore“. Dok se to dešavalo, Kirsti, koja je bila u nesvesti, tvrdi da se dogodilo nešto „magično“ i da je ubrzo „vraćena“ u život.

Nakon što ju je pronašao, Stju ju je spustio na pod i pokušao da je spasi. Rekla je: „Spustio me je na pod i započeo reanimaciju dok je razgovarao sa hitnom službom i nakon što dsam priključena na razne aparate, osoba koja je prva reagovala je koristila defibrilator da šokira moj slab otkucaj srca u ritam.

„Nažalost, nakon stabilizacije, ponovila se ista stvar i moje srce je kucalo tako brzo da bi na kraju stalo i odustalo. „Prva noć je bila ključna i nije delovalo dobro, a Stju jeu rečeno da treba da se pripremi da ja ne uspem – ali on nije imao ništa od toga. Sledećeg dana, Stju je insistirao da je vidi putem video poziva i rekao joj da će se venčati kada ona to uradi. Kirsti je te noći rekla da je bila u hitnoj pomoći i stavljena je u komu, kako bi stabilizovala srce.

Klinička smrt
foto: Profimedia

„U ovom trenutku niko nije znao šta se dešava osim moje uže porodice, ali moja prijateljica je stupila u kontakt sa mojom sestrom i pitala šta se dešava. „Rekla je da je moj duh u njenoj prednjoj sobi i da sam je zamolila da napiše spiskove za moje dečake i tatu. „Moja sestra joj je rekla da sam u bolnici i da se borim za život i očigledno sam bila tamo više od dva sata.

„Rekla sam mojoj prijateljici da se moje telo lomi i nisam mislila da mogu da se vratim u njega, ali ona je bila stroga prema meni i rekla mi da se vratim. „U međuvremenu, u bolnici, mojoj porodici je rečeno da se pripreme za kraj. Dok je bila u komi, Stju je želeo da učini sve što je mogao da pomogne. Kako je Kristi instruktorka meditacije od 2015. godine, Stju je kontaktirao sve njene prijatelje i molio ih da mu pomognu. Zamolio ih je da se mole za Kirsti i meditiraju i nije izgubio veru da će se spasiti.

„Njegova vera i sposobnost nikada nisu pokolebali, čak i kada su mu rekli da prognoza i dalje nije bila dobra – ali je ostao uveren da se vraćam kući.

Smrt, Klinička Smrt
foto: Profimedia

Sledećeg jutra, lekari su odlučili da Kirsti izvuku iz kome i prate njeno stanje. „Došla sam i odmah tražila Stjua. „Počela sam da plačem kad sam shvatila da postoji samo još jedan slučaj poput mog gde je osoba preživela sa retkim problemima. Nakon nekoliko shvatila sam da su mi drugi „nepoznati“ faktori pomogli da preživim", objasnila je. „Sećam se kada sam se konačno vratila u svoje telo, da sam tačno znala šta treba da uradim da bih se izlečila, kao što je preuzimanje informacija. „Shvatila sam da ne umiremo, samo telo ide dalje, ali da moja misija ovde još nije završena. „Bez mraka, ne znate šta je svetlost i verujem da smo tu da se probudimo, rastemo i usavršavamo naše vibracije. „Svakodnevno sam zamišljala belu zlatnu svetlost kako teče kroz ćelije mog tela – ljudi bi se smejali kada bih rekla: „Znam da sam možda iskusila smrt, ali sam sada u formi i zdrava sam“, dodala je.

Sada ona deli svoju priču kako bi pomogla drugima koji se bore sa anksioznošću i isti;e da su joj nalayi na kraju bili sjajni i da su lekari bili prilično [okirani kad su shvatili kojom bryinom se oporavila.

(Kurir.rs/ Najžena)

Bonus video:

03:11

IZBEGLA SMRT ZA 2 MINUTA! Zorica Marković preživela INFARKT, a sad šokirala: Koleginica mi je VRAČALA, sad je na PROSJAČKOM ŠTAPU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track