MREŽASTE CIPELE NESTAJU SA POLICA BRZINOM SVETLOSTI: Ljubitelji mode opsednuti su komadom nakon 20 godina, a CENA JE PRAVA SITNICA
Foto: Profimedia

zaboravite na štikle

MREŽASTE CIPELE NESTAJU SA POLICA BRZINOM SVETLOSTI: Ljubitelji mode opsednuti su komadom nakon 20 godina, a CENA JE PRAVA SITNICA

Žena -

Omiljena obuća najvećih ikona stila na početku milenijuma obeležila je skoro celu dekadu, a onda smo je gotovo zaboravili. Baletanke su debitovale u mejnstrim modi kada je italijanska dizajnerka Rose Repeto kreirala par koji je zapeo za oko glumici Bridžit Bardo, koja je cipele nosila u filmu “I Bog je stvorio ženu” davne 1956. godine.

Proleće

Nova prolećna sezona u svetu mode samo što nije počela, a već su poznati favoriti među dama, a one koje su dobro upoznate sa modom znaju da su najveći hit ove sezone upravo baletanke. Međutim, nisu u pitanju bilo koje već one koje potpisuje modna kuća Alaia.

Baletanke sa lastežom preko risa na kome je ispisan logotip brenda već su postale omiljena obuća među influenserima i zvezde njihovih Instagram profila.

Tako ih poslednjih dana konstantno gledamo, a modne insajderke uglavnom ih stilizuju uz midi i mini suknje, farmerke i letnje haljine. Očekivano, većina njih i dalje ih nosi na bosu nogu, ali posebno zanimljivo izgledaju u paru sa sportskim čarapama.

Sve je verovatnije da će baletanke dominirati stajlinzima, kao što im već sada polazi za rukom na policama brojnih radnji, a jedan od njih nosi i potpis Alaia.

Od kada je u februaru 2021. imenovan za kreativnog direktora modne kuće Alaia, dizajner Pieter Mulier je ovekovečio svoje snažno nasleđe visoke mode kroz kolekcije s know-how potpisom, više nego ikada usidrenih u duhu vremena, piše Elle Srbija.

Što se tiče aksesoara, Mulier posebno briljira, a dovoljan dokaz za to je popularnost njegove torbice u obliku srca na modnoj sceni poslednjih meseci, a o tome dovoljno govore stajlinzi koje su šetani na Nedeljama mode u svetskim prestonicama.

Koja je tajna baletanki?

Najnoviji predmet žudnje su Alaia baletanke, ali ne bilo koji model. Proizvedene u Italiji sa gumenim đonom i inspirisane tradicionalnom japanskom obućom, baletke prema viziji Pietera Muliera ističu se svojim statement dizajnom, a njihove dve verzije su posebno popularne među ljubiteljima mode, o čemu svedoči i njihov rasprodati status na stranicama brojnih prodavnica.

Viđene na nogama modnih ljubitelja tokom Nedelje mode i na Instagramu, baletanke Alaia obogaćene svetlucavim nitnama i one u mrežastim izdanjima postale su modna opsesija.

U beloj ili crnoj boji, ove baletanke po ceni od 890 evra, koliko košta verzija sa nitnama, nesumnjivo će obeležiti prolećnu sezonu, kao i njihove pristupačne verzije koje potpisuju popularni high street brendovi.

Polemike

Međutim, nisu svi oduševljeni ovakvim komadom, ali o ukusima ne treba raspravljati. Tako da se svakoj dami ostavlja da sama izabere da li je oduševljena najnovijim hitom u svetu mode ili bi se ipak odlučila za nešto svedenije.

Može li jeftinije?

Takođe, postoje i varijante koje su dosta jeftinije od prestižnijih komada, tako da svaka devojka može da izdvoji malo novca i bude u trendu i ovog proleća. Ovakve komade možete pronaći u svim tržnim centrima i radnjama brze mode, koji će ponuditi model po pristupačnoj ceni.

(Kurir.rs)

Bonus video:

03:16

Kako da povratitte novac ako vam vodootporna obuća propusti: Stručnjak otkrila cake kako nas trgovci varaju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track