"POJELA SAM SLADOLED I ZAVRŠILA U URGENTNOM NA INFUZIJI!" Katarina dobila osip po celom telu, sve upozorava na UZROK (VIDEO)
Foto: Printscreen/Tik Tok

PAZITE ŠTA KUPUJETE

"POJELA SAM SLADOLED I ZAVRŠILA U URGENTNOM NA INFUZIJI!" Katarina dobila osip po celom telu, sve upozorava na UZROK (VIDEO)

Žena -

Katarina je srpska tiktokerka koja je doživela neprijatnost kada je pojela sladoled. Primetila je na licu alergiju zbog koje se obratila lekarima. Katarina je odlučila da u snimku objasni šta se dogodilo i upozori ostale. Prema njenim rečima, završila je u Urgentnom na infuziji, a na TikTok-u je pokazala kako se alergija pojavila na licu, a zatim proširila po celom telu.

- Pojela sam sladoled, a moja pretpostavka je da mu je istekao rok trajanja, čim je ovoliko jaka alergija. Otišla sam Urgentni, bila na infuziji i dobila svašta nešto. Mislila sam da će proći, ali kao što vidite, sve je gore i gore. Kad sam se jutros probudila, videla sam da se proširilo po celom telu. Poslednji snimak je blaga reakcija, a sad je još gore. Dobila sam još dve injekcije i pratim situaciju. Molim vas gledajte rokove trajanja i gde šta kupujete - objasnila je.

sladoled
foto: Printscreen

Snimak je postao viralan, a mnogi pratioci pretpostavljaju da je reč o sastojku u sladoledu na koji je alergična.

"Ovo nije zbog roka trajanja. Da je to u pitanju, posledice bi bile drugačije, ovo je alergija. Moj savet je da uradiš alergo test, brz oporavak", "Da nije neki sastojak iz tog sladoleda odgovoran, a ne istek roka i da li si sigurna da je istekao rok?", pitali su ljudi, a Katarina je odgovorila da se još ne zna.

- Pa to je neka pretpostavka kao što sam rekla, a i od lekara. A da li je baš to, niko ne zna - napisala je. Ipak, sladoled je lako kvarljiv jer ima visok udeo masnoća i kratak rok trajanja. Tri meseca nakon isteka roka izgubiće sav ukus, a najbolje je da se ne jede čim prođe rok. Pokvareni sladoled možete da prepoznate po tamnijoj boji i kiselom ukusu.

@katarina.zzz

Obratite paznju da ne prodjete kao ja

♬ original sound - IDJVideos

"Reakcija na istekli rok bilo kog proizvoda je povraćanje, proliv, bolovi u stomaku i želucu... Klasična alergija na voće", "Vrlo verovatno nema nikakve veze sa sladoledom, ispitaj malo bolje namirnice koje si jela tih 48, 72 sata", "Dobila sam isto tako na neopranu jagodu. Mesec dana trajalo", "Ja ovakvu alergiju imam od kupina, takođe je moguće da si alergiju kasnije dobila u životu, to se meni desilo", "Isto sam imala, trajalo je nedelju dana, nikad nismo saznali od čega je, doktorka mi je rekla da pijem 5 litara vode, da izbacim alergen iz tela", pisali su ljudi.

(Kurir.rs/MONDO)

Bonus video:

01:59

DVE LINIJE ODBRANE U ZAŠTITI POTROŠAČA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track