Najnovije vesti

ODBIO SAM DA KRSTIM DETE SVOG PRIJATELJA, A ON SE NALJUTIO I BLOKIRAO ME: Kad je otkrio razlog, svi su podržali njegovu odluku
Foto: Shutterstock

RETKO KO BI NA OVO PRISTAO

ODBIO SAM DA KRSTIM DETE SVOG PRIJATELJA, A ON SE NALJUTIO I BLOKIRAO ME: Kad je otkrio razlog, svi su podržali njegovu odluku

Žena

Anonimni muškarac na Redditu ispričao je kako ga je prijatelj nazvao sebičnim jer je, zbog suludih zahteva, odbio da bude kršteni kum njegovom detetu. U početku je prijatelj bio srećan što je ovaj baš njega odabrao, ali oduševljenje mu je ubrzo splasnulo kada je dobio kovertu s ugovorom i dugim spiskom suludih zahteva.

Ispričao je da su on i njegova supruga devet godina pre upoznali drugi mladi par i s njima se sprijateljili, pa ga nije iznenadilo što su za kumstvo svog još nerođenog deteta hteli baš njega. Bio je oduševljen, ali onda je od prijatelja dobio obavezujući ugovor i spisak zahteva - među kojima je stajalo i to da on mora da se krsti i postane katolik i da detetu da 18.000 funti na dar.

kum, kumstvo, svadba, venčanje, mladoženja, svatovi, kićenje svatova
foto: Shutterstock

Na Redditu je napisao i da su njegova supruga i supruga njegovog prijatelja obe s Filipina, te da on nema nikog iz svoje porodice, pa nije ni imao koga drugog da traži da mu detetu bude kum.

- Pristao sam, a sutradan mi je ostavio fasciklu s pravnim ugovorom koji je trebalo da potpišem - ispričao je, a od njega se tražilo i da prisustvuje svakom katoličkom događaju kojem dete prisustvuje, poput krštenja, ispovedi, hrizme i drugo. Prijatelj je kazao kako bi morao da razmisli o tome da postane katolik, da da detetu najmanje 500 dolara za svaki od tih događaja i za svaki rođendan i Božić, a od njega se očekuje i da do 18. rođendana deteta za njegovo školovanje skupi oko oko 18.000 funti.

krštenje, krstenje
foto: Shutterstock

- Ostatak će, pisalo je, osigurati roditelji. Ozbiljno?! - napisao je. Međutim, kad je nazvao svog prijatelja i objasnio mu da ugovor ne može da potpiše jer je prezahtevan, on se naljutio, rekao mu da je sebičan i blokirao njegov broj i mejl. Njegova supruga takođe.

- Nema veze, ja se ne ljutim, samo ne vidim kako sam ja sebičan, a on ne? - zaključio je, piše Mirror.

(Kurir.rs/ Mirror)

Bonus video:

01:54

OVA PEVAČICA JE UPOTPUNILA KRŠTENJE UNUKE ZORICE BRUNCLIK! Dekoracija iz snova: Zlatne i puder roze nijanse s belim cvećem

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
 
track