OVAKO SE SPREMA SLANA TORTA SA ROZEN KORAMA: Uživaćete u ovom neodoljivom predjelu, a priprema neće oduzeti puno vremena (RECEPT)
Foto: YouTube/CooKing

RECEPT

OVAKO SE SPREMA SLANA TORTA SA ROZEN KORAMA: Uživaćete u ovom neodoljivom predjelu, a priprema neće oduzeti puno vremena (RECEPT)

Žena -

Od jednostavnih sastojaka napravite jednu od najukusnijih slanih torti. Rozen kore premažite sa 2 vrste fila i ostavite pola sata. Priprema vam neće oduzeti puno vremena, a napravićete odlično predjelo.

Sastojci:

  • 430 g slanih rozen kora (8 kora)
  • 700 g kisele pavlake
  • 100 g krem sira
  • 150 g majoneza
  • 250 g šunke
  • 4 jajeta
  • 100 g kiselih krastavčica
  • 150 g tvrdog sira
Slana Torta

Priprema:

Skuvajte jaja i ostavite da se ohlade. Izrendajte sir, jaja, šunku i krastavčiće. U veću činiju sipajte kiselu pavlaku, majonez i krem sir i dobro promešajte da se sjedine. Odvojte 350 g fila sa strane (za dekoraciju). Ostatak fila podelite na dva jednaka dela. U jednu polovinu dodajte izrendana jaja i šunku. U drugu dodajte izrendane krastavčiće i 100 g sira. Sastojke dobro promešajte. Ređajte koru, fil sa šunkom i jajima, kora, fil sa krastavčićima i sirom i tako dok ne utrošite materijal. Završite sa korom. Preko kore stavite krpu ili foliju, pa preko stavite neki teret (knjigu, tepsiju…). Ostavite najmanje 30 minuta. Nakon toga celu tortu premažite sa filom pavlake, majoneza i krem sira (koji ste na početku odvojili). Pospite sa rendanim kačkavaljem.

(Kurir.rs/Stvar ukusa)

Bonus video:

00:29

Torta od 10 spratova, vatromet na slavlju Kaće i Marka

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track