Slušaj vest

Recepti iz Hilandarasu poznati po svom jedinstvenom ukusu i često oduševe sve koji ih probaju. Svi se slažu da ova jela imaju poseban šarm. A ovoga puta, otkrivamo vam kako monasi spremaju svoju sarmu.

Evo kako se pravi najukusnija posna sarma za Uskršnji post:

Potrebno je:

- 2 praziluka

- 2 glavice crnog luka

- 1 šargarepa

- 100 g pirinča

- 350-400 g mlevenih oraha

- 100 g dimljene ribe (losos)

- 12-15 listova kiselog kupusa

posna-sarma-2.jpg
Priprema posne sarme Foto: Pritnscreen

Priprema:

U smesu dodati so, ulje, suvi začin, crvena mlevena paprika, biber, beli luk u granulama, peršun, čili začin pa promešati.

Priprema je jednostavna. Na ulju propržite praziluk, crni luk i šargarepu. U povrće dodajte oprani pirinač, a zatim dodajte mlevene orahe. Nakon toga dodaje dimljenu ribu. Dodajte i začine i promešajte. Umotajte sarmu, slažite u šerpu pa stavite u rernu.

Kuvati u rerni na 200 stepeni oko sat vremena.

(Kurir.rs/Žena)

 VIDEO: Recept za rižoto salatu sa tunjevinom i graškom: 

Recept za rižoto salatu sa tunjevinom i graškom Izvor: Instagram/lacucinadivane