Idealna za Uskršnji post: Posna sarma po receptu monaha sa Hilandara!
Sarma je mnogima omiljeno jelo i često se nalazi na trpezama tokom raznih proslava. Međutim, dok traje Uskršnji post, možete da je napravite na malo drugačiji način.
Recepti iz Hilandarasu poznati po svom jedinstvenom ukusu i često oduševe sve koji ih probaju. Svi se slažu da ova jela imaju poseban šarm. A ovoga puta, otkrivamo vam kako monasi spremaju svoju sarmu.
Evo kako se pravi najukusnija posna sarma za Uskršnji post:
Potrebno je:
- 2 praziluka
- 2 glavice crnog luka
- 1 šargarepa
- 100 g pirinča
- 350-400 g mlevenih oraha
- 100 g dimljene ribe (losos)
- 12-15 listova kiselog kupusa
Priprema:
U smesu dodati so, ulje, suvi začin, crvena mlevena paprika, biber, beli luk u granulama, peršun, čili začin pa promešati.
Priprema je jednostavna. Na ulju propržite praziluk, crni luk i šargarepu. U povrće dodajte oprani pirinač, a zatim dodajte mlevene orahe. Nakon toga dodaje dimljenu ribu. Dodajte i začine i promešajte. Umotajte sarmu, slažite u šerpu pa stavite u rernu.
Kuvati u rerni na 200 stepeni oko sat vremena.
(Kurir.rs/Žena)
VIDEO: Recept za rižoto salatu sa tunjevinom i graškom:
VUČIĆ SA DIREKTOROM MAĐARSKE POLICIJE: Poslao najsrdačnije pozdrave mađarskom premijeru Viktoru Orbanu, iskrenom prijatelju Srbije (FOTO)