Slušaj vest

Mimoza salata je neizostavni klasik na prazničnoj trpezi, naročito za Uskrs. Iako na prvi pogled deluje zahtevno, ova bogata i slojevita salata sprema se brže nego što mislite! Kombinacija krompira, jaja, šunke i sira, uz nežan preliv od pavlake i majoneza, garantuje da će nestati sa stola pre nego što kažete: „Prijatno!“

Sastojci (za 10 porcija):

  • 6 krompira
  • 3 jaja
  • 300 g pavlake
  • 70 g majoneza
  • 300 g šunke
  • 50 g gauda sira
  • So, po ukusu
profimedia0325454756.jpg
Foto: Profimedia

Priprema:

Skuvajte krompir u ljusci, ocedite, oljuštite i ostavite da se malo prohladi.

Pomešajte pavlaku i majonez, posolite i dobro umutite dok ne dobijete ujednačen preliv.

Narendajte (ili sitno iseckajte) skuvani krompir, jaja, šunku i sir u odvojene činije.

U veću posudu redom ređajte slojeve:

  • Prvo sloj krompira
  • Pa red jaja
  • Potom sir i šunku
  • Prelijte delom umućenog preliva
  • Ponovite postupak još dva puta, dok ne potrošite sve sastojke.
  • Završite tako što ćete poslednji sloj napraviti od rendanih jaja i gauda sira.

Saveti: Salatu možete ukrasiti seckanim peršunom ili jajima presečenim na pola. Za intenzivniji ukus dodajte i malo rendanog kiselog krastavca između slojeva.

 Bonus video: Faširane šnicle od brokolija punjene trvrdim sirom su hit na internetu

Recept za faširane šnicle od brokolija punjene tvrdim sirom Izvor: instagram eteri_snkhchyan