Nikad jednostavniji recept za mimoza salatu: Hladno predjelo neizostavno na prazničnoj trpezi - nestaće sa stola čim je poslužite
Brza i jednostavna mimoza salata koja izgleda kao sa slavske trpeze – idealna za Uskrs! Recept za 10 porcija, gotov za samo 5 minuta!
Mimoza salata je neizostavni klasik na prazničnoj trpezi, naročito za Uskrs. Iako na prvi pogled deluje zahtevno, ova bogata i slojevita salata sprema se brže nego što mislite! Kombinacija krompira, jaja, šunke i sira, uz nežan preliv od pavlake i majoneza, garantuje da će nestati sa stola pre nego što kažete: „Prijatno!“
Sastojci (za 10 porcija):
- 6 krompira
- 3 jaja
- 300 g pavlake
- 70 g majoneza
- 300 g šunke
- 50 g gauda sira
- So, po ukusu
Skuvajte krompir u ljusci, ocedite, oljuštite i ostavite da se malo prohladi.
Pomešajte pavlaku i majonez, posolite i dobro umutite dok ne dobijete ujednačen preliv.
Narendajte (ili sitno iseckajte) skuvani krompir, jaja, šunku i sir u odvojene činije.
U veću posudu redom ređajte slojeve:
- Prvo sloj krompira
- Pa red jaja
- Potom sir i šunku
- Prelijte delom umućenog preliva
- Ponovite postupak još dva puta, dok ne potrošite sve sastojke.
- Završite tako što ćete poslednji sloj napraviti od rendanih jaja i gauda sira.
Saveti: Salatu možete ukrasiti seckanim peršunom ili jajima presečenim na pola. Za intenzivniji ukus dodajte i malo rendanog kiselog krastavca između slojeva.
Bonus video: Faširane šnicle od brokolija punjene trvrdim sirom su hit na internetu
NOVI SAD NA UDARU BLOKADERA: Buše gume, gađaju ljude jajima, opkolili sud i tužilaštvo, a večeras će građanima dodatno zagorčati život BLOKADOM 30 RASKRSNICA!