Slušaj vest

Pripremite tortu sa keksom i pudingom za posebne prilike ili jednostavno uživanje u slatkim trenucima sa porodicom i prijateljima.

Sastojci:

 500g keksa (jedna kutija)

litar mleka

2 kesice pudinga po želji

125g putera
par kašika šećera po želji

profimedia0014115581.jpg
Foto: Profimedia

za glazuru:

 100g čokolade

2-3 kašike ulja

 Priprema:

Kesice pudinga razmutite u malo toplog mleka koji ste odvojili, a ostatak mleka zakuvajte sa šećerom. Dodajte razmućeni puding i mešajte dok se ne skuva. Potom, umešajte puter i promešajte do jedinstvene smese. Možete dodati i oko 100 grama otopljene čokolade.
Keks slažite u pleh ili kalup, pa dodajte toplu smesu. Zatim slažite drugi red keksa, pa smesu, pa tako dok ne utrošite. Keks treba da ostane na vrhu.Glazuru napravite tako što ćete čokoladu otopiti s malo ulja. Promešajte i mlakom glazurom zalijte kolač, pa ostavite da se ohladi.

(Kurir.rs/Glossy)

Recept za čokoladni parfe sa keksom Izvor: Instagram/avenaemiele