Ako ste padali na kolena pred Dubai čokoladom, niste spremni za Dubai jagode: Ovaj recept preti da skine sa trona popularni slatkiš
Dubai jagode su novi desert u čaši koji spaja sveže jagode, krem od pistaća, čokoladu i kadaif. Saznajte kako da ga napravite kod kuće u 15 minuta!
Ako ste ove zime padali na kolena pred Dubai čokoladom, spremite se – stigao je njen prolećni rođak, Dubai jagode! Ovaj raskošni desert u čaši postao je novi viralni hit, savršen spoj sočnih jagoda, luksuznog pistać krema, čokolade i hrskavog kadaifa. I što je najbolje – možete ga napraviti kod kuće za manje od 15 minuta.
Šta su uopšte Dubai jagode?
Dubai jagode su desert u slojevima koji izgleda kao da je upravo izašao iz fensi restorana negde usred Dubaija (ili makar sa feeda neke influenserke sa 300.000 pratilaca). U svakoj čaši kriju se:
- sveže jagode (u sezoni su – iskoristimo ih!)
- krem od pistaća (zeleni luksuz u kašičici)
- rastopljena čokolada (crna, bela ili mlečna – birate vi)
- i za kraj – magični kadaif (hrskava čupava čarolija iz tiganja)
Zašto svi lude za ovim dezertom?
Zato što u jednom zalogaju dobijate sve: slatko, sveže, kremasto, hrskavo i bogato. Idealno za letnje večeri, prolećne vikende ili kad vam se jednostavno jede nešto što izgleda kao da košta 15 evra, a vi ste ga napravili za 300 dinara i 10 minuta rada.
Recept: Dubai jagode kod kuće
Sastojci:
- 500 g svežih jagoda
- 200 g krema od pistaća
- 100 g čokolade po izboru (tamna, mlečna ili bela)
- 50 g kadaifa
- 1 kašika maslaca
Prvo hrskavo: Kadaif sitno iseckajte. U tiganju rastopite maslac i propržite kadaif dok ne postane zlatan i hrskav. Ostavite da se ohladi.
Rastopi me nežno: Čokoladu otopite na pari ili u mikrotalasnoj. Malo je prohladite, ali ne da se stegne – treba da bude lepo tečna.
Jagoda po jagoda: Jagode operite i isecite na polovine ili četvrtine.
Slaganje kao umetnost: U čašu slažite red jagoda, red pistać krema, red jagoda, čokoladna kiša, i na vrh – kadaif snežna mećava! Po želji, ubacite i malo seckanih pistaća za dodatnu dozu luksuza.
Zlatni savet: Ako ste lenji (a ko nije), možete samo pomešati kadaif sa pistać kremom pa sipati preko jagoda i čokolade. I dalje je preukusno!
Bonus video: Srpska čokolada je jeftinija u Čikagu nego u Srbiji
SERIJA VAŽNIH SASTANAKA U PRAGU: Predsednik Vučić razgovarao sa Miroslavom Lajčakom, čeka se obraćanje na forumu