Slušaj vest

Proja je idealno jelo za sve prilike jer se brzo pravi, a nije potrebno neko posebno kulinarsko umeće za njenu pripremu. Može se služiti kao doručak, hladno predjelo ili večera. Neki vole da je pripremaju izlivenu u pleh, dok ima i onih kojima je lepša kada se ispeče u kalupima za mafine. Donosimo vam najjednostavniji recept za proju sa palentom.

profimedia0306130800.jpg
Proja iz kalupa za mafin Foto: Profimedia

Sastojci:

3 jajeta

3 čaše palente

1 čaša jogurta

1 čaša brašna

1 čaša kisele vode

1/2 čaše ulja

250 g sira

1 kesica praška za pecivo

Priprema:

Umutiti jaja pa dodati jogurt i još malo mutiti. Dodati palentu, prašak za pecivo, brašno. Preko sipati kiselu vodu i ulje, pa izmešati kašikom da se smesa izjednači. Dodati 200 grama usitnjenog sira. Smesu sipati u podmazan pleh i odozgo pobacati ostatak sira. Staviti u zagrejanu rernu na 200 stepeni i kada se zapeče smanjiti na 150 stepeni i peći dok proja ne dobije smeđu boju. Projice možete praviti i u kalupima za mafine tako što ćete napravljenu smesu ravnomerno razdeliti.

Recept za palačinke od sira i krompira Izvor: instagram recipeincaption

Sastojci: