Slušaj vest

Pasta karbonara je jednostavno i ukusno jelo koje se sastoji od špageta, slanine, jaja, parmezana i bibera i pavlake za kuvanje. Spada jedno od omiljenih specijaliteta italijanske kuhinje koje je osvojilo ceo svet. 

Mi vam donosimo nešto jednostavniji recept koji se pravi bez pavlake, ali je jelo podjednako ukusno.

stockphotowomanletfallsspaghettiintowater42402790.jpg
Važno je da dobro skuvate špagete kako ne bi bile gnjecave Foto: Shutterstock

Sastojci:

-3 žumanca ili 4 ako su manja

- 50g parmezana

- biber

- slanina

- špagete

Priprema: Ispržiti slaninu. Za to vreme napraviti sos od žumanaca, parmezana i bibera. Njemu pridružite masnoću od prženja slanine i malo vode od kuvanja špageta. Kad ste skuvali špagete na tihoj vatri spojite njih i sos uz konstantno mešanje. Ukoliko je sos gust, dodajte još malo pasta vode.