Slušaj vest

Gibanica je možda jedna od omiljenih pita gotovo svake domaćice i često je na trpezi za porodični doručak. Ipak, gibanica po receptu Slavice Rokvić posebno će vam se dopasti, jer je na ovaj način do sada sigurno niste spremali, a posebno će se dopasti mališanima

mini gibanica Slavice Rokvić ‚2.jpg
mini gibanice Slavice Rokvić Foto: printscreen/instagram/rokvic.slavica

Sastojci:

  • 500 g gotovih kora
  • 500 g sitnog sira
  • 3-5 jaja
  • 1 šolja jogurta
  • 1 šolja kisele vode
  • 1/2 šolje ulja
  • 1 kašičica soli
mini gibanica Slavice Rokvić ‚3.jpg
mini gibanice Slavice Rokvić Foto: printscreen/instagram/rokvic.slavica

Priprema:

Sjedinite jaja, jogurt, kiselu vodu, ulje i so, dobro izmešajte pa počnite sa filovanjem kora. Prvu koru posuti sitnim sirom, pa zatim sledeću i sve tako dok ne potrošite sir i kore. Kada dobijete veliki rolat, isecite ih na parčiće, staviti u pleh, pa svaki rolatić prelijete smesom sa jogurtom, koju ste sjedinili na početku. Pecite na 200 stepeni dok mini-gibanice ne porumene. Servirajte kada se malo prohlade i uživajte u poznatom ukusu tradicionalne srpske kuhinje.

(Kurir.rs/Story)

Bonus video: Recept za palačinke od sira i krompira

Recept za palačinke od sira i krompira Izvor: instagram recipeincaption