Slušaj vest

Petrovski post je počeo pa mnogi pravoslavni vernici postiće do 12. jula.Supa od bundeve i praziluka idealna je za sve one koji poste. Brzo i jednostavno se pravi, a ukus će vas oboriti s nogu.

bundeva shutterstock_2108247596.jpg
Foto: Shuttershtock

Sastojci:

  • 500g bundeve
  • Praziluka
  • litar supe od povrća
  • čen belog luka
  • 2 kašike ulja
  • So
  • biber
  • lovorov list
bundeva-bundeve-potaz-jela-od-bundeve.jpg
Foto: Profimedia

Priprema:

Očišćenu bundevu isecite na komade da bi se brže ispekla. U rerni pecite bundevu sa malo ulja na 180 stepeni dok ne omekša. U većoj posudi propržite iseckan praziluk, dodajte prethodno skuvanu supu, začine i stavite da provri. Dodajte ispečenu bundevu i sve izmiksujte.

Savet: So se neće zgrudvati ako u teglicu dodate nekoliko zrna pirinča

(Kurir.rs/Stil)

Bonus video: Recept za dinstani bob sa paprikom i šargarepom

Recept za dinstani bob sa paprikom i šargarepom: Izvor: Instagram/sebze.yemekleri