Slušaj vest

Kalendarski smo na pragu leta, a visoke temperature mnogima su već donele osećaj da smo uveliko u omiljenom godišnjem dobu. Tokom letnjih dana, mališani ne mogu da odole sladoledu, a većina roditelja je skeptična oko toga zbog unosa prekomerne doze šećera. Sada možete i sami napraviti ovu letnju poslasticu od prirodnih sastojaka.

profimedia-0387342555.jpg
Kako napraviti domaći sladoled Foto: X3M FOTO / Alamy / Profimedia

Sastojci:

2 zrele banane
1 šolja (oko 150 g) jagoda (mogu i borovnice, breskve, mango - po izboru)
1/2 šolje jogurta (grčki ili običan, može i biljni za osetljivu decu)
Po želji: kašičica meda (za decu stariju od 1 godine)
Opciono: 1/2 kašičice vanile ili par listića nane

Priprema: 

Oljuštite i isecite banane, pa ih stavite u blender. Dodajte oprano i očišćeno voće po izboru (npr. jagode). Sipajte jogurt i, ako želite, dodajte malo meda i vanilu. Sve dobro izblendirajte dok ne dobijete glatku smesu. Sipajte u kalupe za sladoled (ili u male čaše i zabodite štapiće). Stavite u zamrzivač na najmanje 4 sata, idealno preko noći.

Saveti: Ako nemate kalupe, možete koristiti male plastične čaše i drvene štapiće. Umesto jogurta možete staviti kokosovo mleko za vegansku verziju.

(Kurir.rs/Informer)

Recept za sendvič kolačiće sa kokos filom Izvor: Instagram/ 1tekkurabiy