Musaka od rendanih tikvica idealna je za letnji ručak: Pravi se za samo nekoliko minuta, a ništa sočnije još niste probali
Tokom visokih temperatura sjajna je ideja da se pređe na laganiju ishranu.
Na spisku letnjih jela koje morate odmah isprobati nalazi se musaka sa tikvicama bez mesa. Pravi se za nekoliko minuta, veoma je zasitna. Ono koji su je jeli kažu da ništa sočnije nisu probali.
Sastojci:
3 tikvice
1 kašičica belog luka u prahu
1 kašičica soli
1 jaje ili 2 jaja (po želji)
2 kašike brašna
mocarela sir ili čedar sir (100 g)
100 g parmezana
Priprema:
Pre svega dobro operite tikvice i pripremite ih za rendanje. Izrendajte ih u jednu činiju zatim ih dobro posolite i promešajte i pustite da odstoji bar 10 minuta. Nakon toga izrendajte i sir koji ste izaberali. Zatim dobro iscedite prethodno narendane tikvice i prebacite u suvu posudu. U njih dodajte so, beli luk u prahu i brašno pa dobro promešajte. Potom je vreme da dodate parmezan i prethodno umućena jaja.
Na kraju dodajte i jednu četvrtinu narendanog sira i sve lepo poređajte u vatrostalnu posudu koju treba da namažete sa malo ulja. Vreme je da ređate pripremljene sastojke, odnosno dodajite red tikvica, pa red sira, pa ponavite postupak. Obložite posudu folijom i pecite 30 minuta na 180 stepeni. Prijatno!