Brz ručak za 300 dinara: Sočne posne pljeskavice kao savršena zamena za meso
Posne pljeskavice od tikvica su pravi izbor za brzinski ručak, a koliko su ukusne, prosto se tope u ustima.
U toku je Petrovdanski post, a ukoliko nemate ideju šta da napravite za ručak, pravi izbor za vas su posne pljeskavice od tikvica. Sočne i mekane, predstavljaju pravu zamenu za meso. Sa dodacima i začinima, možete ih transformisati u pravu poslasticu koja će zadovoljiti sve gurmanske prohteve. Dodatan plus je što vam za ovaj ručak treba oko 300 dinara.
Sastojci:
1 kg tikvica
0,5 kg krompira
1 veza svežeg peršuna
2 čena belog luka
100 g brašna
so i biber po ukusu
prstohvat mlevene paprike
ulje prema potrebi
Priprema:
Oljuštite i dobro operite tikvice, pa ih narendajte i posolite pa ostavite u cediljki da se malo ocedete.
Skuvajte krompir, sve sa ljuskom, pa ga tek po kuvanju oljuštite i izrendajte na krupno.
U jednoj dubljoj činiji pomešajte tikvice i krompir, pa im dodajte sitno seckan peršun, so, biber, mlevenu papriku i izgnječen beli luk. Sve dobro zamesite rukama, pa oblikujte pljeskavice.
Zatim ih uvaljajte u brašno i pržite u zagrejanom ulju. Ukoliko postite na vodi, ispecite ih u rerni u plehu obloženim pek papirom.
(Kurir.rs/ Informer)
Bonus video: Recept za domaći sladoled od banana i kikiriki putera