ATKINSOVA DIJETA SE SMATRA NAJEFIKASNIJOM: Ipak, postoji rizik od razvoja ove bolesti!
Foto: Profimedia

VODITE RAČUNA!

ATKINSOVA DIJETA SE SMATRA NAJEFIKASNIJOM: Ipak, postoji rizik od razvoja ove bolesti!

Žena -

Visoko proteinska ishrana (Atkinsova dijeta) koja se zasniva na malom unosu ugljenih hidrata, smatra se jednim od najboljih načina za oslobađanje viška kilograma, ali i dobijanja na mišićnoj masi.

Pored paleo dijete, koja ima veliki broj pobornika, ona sve više dobija na popularnosti, a poznato je da su ovaj vid ishrane izabrale brojne poznate ličnosti, među kojima su Rene Zelveger i Dženifer Aniston.

Prema nekim istraživanjima, sugeriše se da visoko proteinska ishrana dovodi do brzih rezultata u procesu smanjenja težine, kao i postizanja fizičke snage, ali nedavna studija je dokazala da ona može doneti više štete neko koristi.

Prema instrukcijama istraživača, druga grupa je imala identičan vid ishrane, s tim što je ona sadržala 50 odsto više proteina.

Na kraju, rezultati su pokazali da su obe grupe uspele da izgube 10 odsto od svoje težine. Ipak, žene koje su imale visoko proteinsku ishranu pokazale su problem smanjenje insulinske osetljivosti, koja može da izazove rizik od razvoja dijabetesa tipa 2.

foto Profimedia
foto Profimedia

(superzena)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track