CARSKI REZ UZ MUZIKU I MAMINU POMOĆ: Pogledajte kako izgleda porođaj koji je raznežio celu planetu!
Foto: Printscreen

Za svako poštovanje

CARSKI REZ UZ MUZIKU I MAMINU POMOĆ: Pogledajte kako izgleda porođaj koji je raznežio celu planetu!

Žena -

Sve više bolnica širom sveta u svoju praksu uvodi nešto što se zove „nežni carski rez“ gde porodilje, bez obzira na operativni zahvat, učestvuju u svom porođaju. Jedan takav porođaj oduševio je svet…

Jedan od čestih razloga zbog kojih doktori odlučuju da buduća mama treba da se porodi carskim rezom je taj što je beba okrenuta poprečno ili karlično. To je definitivno položaj koji predstavlja veliki problem za vaginalni porođaj, ali ga ne sprečava, piše Yumama.

Na Instagramu se nedavno pojavio video koji prikazuje upravo jedan takav carski rez. Naime, ginekolog iz Venecuele snimio je tzv. “nežni” carksi rez (gentle C-section) gde je beba iz maminog stomaka izašla okrenuta nogicama.

Foto: Instagram/Fertilugo
Foto: Instagram/Fertilugo

“Ovo je snimak porođaja koji zaslužuje svako poštovanje. Puni strpljenja, uz lagane zvuke muzike, akušeri su polako izvukli bebu obezbedivši njenu, kao i maminu sigurnost. Mama je bila budna sve vreme, te je beba odmah imala kontakt sa njom, a takođe je i pupčana vrpca presečena nešto kasnije.”

Foto: Instagram/Fertilugo
Foto: Instagram/Fertilugo

Sa sajta Yumama preporučujemo još:

Nova metoda porođaja: Mama sama izvukla bebu iz stomaka! (VIDEO)Prava retkost: Beba rođena bez ideje da se svet oko nje promenio (VIDEO)Nikola Rokvić na slatkim mukama zbog Leone: Tata, neću još da spavam (FOTO)Gole grudi, cucla u tatinim ustima i vafli sa tečnim sapunom: 22 najsmešnije situacije u kojima su se našle iscrpljene mameBeze torta: Kremasta fantazija sa ukusom pečenog lešnika i kafe

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja