EFIKASNA BUDINA DIJETA: Nije bitno šta jedete, nego KADA jedete! Držite se ovih 5 smernica!
Foto: Profimedia

Jeste li spremni?

EFIKASNA BUDINA DIJETA: Nije bitno šta jedete, nego KADA jedete! Držite se ovih 5 smernica!

Žena -

Izgubiti kilograme, a pri tom ne izgubiti glavu - danas nije nimalo jednostavan zadatak. Sve što vam je potrebno za ovu dijetu su sat, vaga i spremnost da nekoliko dana trpite hrčanje u želucu.

Filozofija ove dijete je jednostavna: nije bitno što i koliko jedete, nego kada jedete.

Da biste započeli budinu dijetu, morate biti spremni na činjenicu da ćete se suočiti s gladi. Naime, prve dve sedmice treba da imate 13 časova razmaka između dva obroka. Nakon toga je potrebno postepeno smanjivati, odnosno svaku sedmicu nakon prve dve, treba da smanjujete razmak između dva obroka jedan sat; i tako sve dok ne dođete na razmak od 9 časova.

5 smernica koje će vam pomoći da ostanete zdravi - na Budin način:

1. Stanite na vagu - svaki dan se merite i beležite promene kako biste se motivisali da ostanete dosledni ovom načinu ishrane.

2. Jedite šta god želite - kako je već rečeno, u ovoj dijeti bitno je kada jedete, a ne šta i koliko jedete. Naravno, to vredi ukoliko vam izbor hrane nije brza hrana. O hrani bismo trebali razmišljati kao o korisnoj i beskorisnoj, a ne kao o dobroj i lošoj.

3. Dan za prevaru - jednom nedeljno pojedite šta god želite, ali i kada god želite. Na taj ćete način smiriti potrebu za hranom zbog velikih razmaka među obrocima, a vremenom ćete videti kako ćete izgubiti potrebu i za tim jednim danom.

4. Vežbajte na sopstvenu odgovornost - od vežbanja ćete biti gladniji, to je činjenica. Ako mislite da vam vežbanje neće naškoditi i neće poremetiti zadate razmake među obrocima, slobodno vežbajte. Isto tako, preporučuje se vežbanje ujutru na prazan želudac jer se tada sagoreva i do 20% više masti.5. Ne morate očistiti tanjir - ako ste se najeli, a ostalo vam je još hrane na tanjiru, ni iz jednoga razloga ga ne morate očistiti. Hranu možete baciti u kantu za smeće, a možete je i pojesti i tako vi postati kanta za smeće. Međutim, kako hranu ne bismo bacali, važno je znati izmeriti porcije koje neće biti ni prevelike ni premalene.

(ordinacija.vecernji.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track