MASKA PROTIV OBEŠENIH GRUDI: 3 sastojka za lepši dekolte
Foto: Profimedia

Saveti

MASKA PROTIV OBEŠENIH GRUDI: 3 sastojka za lepši dekolte

Žena -
Grudi s godinama gube svoju čvrstoću i elastičnost. Prirodni proces može se usporiti pomoću maske od samo 3 sastojka koja će pomoći da grudi što duže ostanu čvrste i podignute.

Promene na ženskim grudima najviše su vidljive nakon 40. godine života, kada se najčešće primeti i obešenost grudi. U grudima nema mišića, već su one građene od masnog tkiva, žlezda i vezivnog tkiva.

Uzroci prerane obešenosti grudi:

1.Pušenje koje uništava elastin zbog čega koža gubi elastičnost.

2.Drastično nakupljanje ili gubljenje kilograma .

3.Trudnoća.

4.Nepravilna ishrana.

5.Grudnjak neodgovarajuće veličine.

.Redovna vežba i zdrava ishrana pomoći će vam da izgubite kilograme i održite tkivo grudiju čvrstim, ali imajte na umu da naglo gojenje ili mršavljenje takođe može uzrokovati obešenost grudi. Prsne mišiće i grudi možete ojačati i dizanjem tegova, izvođenjem sklekova i sličnih vežbi.Takođe, konzumirajte zdrave i hranjive namirnice bogate belančevinama, kalcijumom, vitaminima, mineralima, esencijalnim masnoćama i ugljenim hidratima. Ključno je piti i puno vode jer nedostatak vode deluje nepovoljno na kožu, uzrokuje bore i uništava mekoću grudi zbog čega se one obese. Da grudi što duže ostanu čvrste i podignute pomoći će i maska od 3 sastojka.

Za masku vam treba: 1 jaje, 1 šoljica jogurta, 1 kašičica ulja vitamina E.

Postupak: Pomešajte ova tri sastojka i dobijenom maskom masirajte grudi.

Savet: Maslinovo ulje takođe možete koristiti u službi čvrstih i podignutih grudi. Bogato je antioksidantima i zdravim masnim kiselinama koji uspešno vraćaju čvrstoću obešenim grudima. Stavite malo maslinovog ulja na dlanove i protrljajte ih kako biste ugrejali dlanove i ulje. Masirajte grudi oko 15 minuta tako da ih podižete prema gore čime ćete pospešiti cirkulaciju i obnovu stanica. Masirajte grudi maslinovim uljem 4 do 5 puta nedeljno.

Aloe vera takođe može pomoći da u usporavanju obešenosti grudi. Na grudi jednostavno umasirajte gel od aloe vere koji koži daje čvrstoću i smanjuje vidljivost bora.Da biste sprečili ili barem odgodili da se grudi obese, bitno je znati šta uzrokuje slabljenje tkiva grudi.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja