OBRATITE PAŽNJU: Ovim navikama uništavate vaše nokte
Foto: Shutterstock

Saveti

OBRATITE PAŽNJU: Ovim navikama uništavate vaše nokte

Žena -
Lepi nokti i negovane ruke ogledalo su našeg zdravlja i načina na koji tretiramo svoje telo. Ako sve češće imate suve zanoktice i lomljive nokte, vrlo je verovatno da su oni posledica neodgovarajuće nege.

Evo što sve može štetiti vašim noktima i kako možete iskoreniti ove navike.

Čupate zanoktice - Ako sve češće čupate zanoktice, sigurno vam se dogodilo i da napravite ranice. One se vrlo lako mogu inficirati i samo produbiti problem koji imate. Umesto toga, na dnevnoj bazi nanosite kremu za zanoktice i redovno uređujte nokte.

Sami skidate gel lak - Iako svi volimo sjajne i nalakirane nokte, neretko smo nestrpljivi kada treba dočekati da ga skinemo i stavimo novi. U tim situacijama ga skidamo sami, bez asistencije stručnog lica u kozmetičkom salonu, što svakako nije dobro. Naime, na taj način s prirodnih noktiju skidamo ceo jedan njihov sloj, što ih čini lomljivijima i slabijima.

Zaboravljate kremu za ruke - Gotovo da se podrazumeva da hidratizujemo zanoktice nanošenjem kreme, ali često u tom procesu zaboravljamo namazati i same nokte. Ako nokti nisu hidratizovani, to takođe može dovesti do ozbiljnih problema. Stoga, sledeći put kad na ruke budete nanosili kremu, ne zaboravite i na svoje nokte!

Stavljate veštačke nokte - Iako trend veštačkih noktiju i dalje ne jenjava, stručnjaci su saglasni da ova navika nikako nije zdrava. Naime, hemija koju oni sadrže škodi našim noktima i čini ih tankima i suvima, nanoseći im trajnu štetu.

Ne stavljate podlogu - Ako ste često u žurbi, vrlo je moguće da pre nanošenja laka zaboravljate na njih naneti providnu podlogu. Ona treba biti sastavni deo procesa lakiranja vaših noktiju, jer sprečava pojavu mrlja od laka na noktima i predstavlja svojevrstan “štit” od štetnih supstanci koje sadrže obojeni lakovi.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track