STVAR UKUSA: Ovako se pravi najhrskaviji pomfrit
Foto: Shutterstock

Kulinarski trikovi

STVAR UKUSA: Ovako se pravi najhrskaviji pomfrit

Žena -
Želite savršeno hrskave krompiriće? Uz ovaj trik će to biti veoma jednostavan kulinarski poduhvat.

Gnjecavi i mekani krompirići nisu baš rado viđeni na trpezi. Zato vam predstavljamo odličan trik koji će od vaših krompirića napraviti neodoljivo hrskav pomfrit. Bilo da ćete ih poslužiti kao prilog uz glavno jelo ili ukusnu grickalicu, hrskav pomfrit će biti adut vaše kuhinje, piše sajt Stvar ukusa. Izaberite zdrave krompire, oljuštite ih i isecite na prutiće. Najbolje bi bilo da koristite mašinu za sečenje pomfrita, ali možete se i sami potruditi da krompirići budu približne veličine.Isečen pomfrit stavite u ledenu vodu i ostavite tako najmanje pola sata. Nakon toga pržite krompiriće na uobičajen način, a oni će biti hrskavi i neće upiti previše masnoće.SA SAJTA STVAR UKUSA PREPORUČUJEMO JOŠ:Kako da ispečete savršen pomfrit u rerni6 grešaka u pripremi svinjskih krmenadliKako da napravite savršen krompir pire (VIDEO)Zašto ne treba prati sirovu piletinuDa li je pileća džigerica dobra za vaše zdravlje

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track