RECEPT SA DREVNOG TIBETA: Rešite se celulita uz pomoć MEDA! Žene se kunu u ovu metodu!
Foto: Shutterstock

Porbajte, deluje!

RECEPT SA DREVNOG TIBETA: Rešite se celulita uz pomoć MEDA! Žene se kunu u ovu metodu!

Žena -

Ukoliko imate problema sa celulitom, imamo rešenje za vas. Verovali ili ne, med vas može rešiti pomorandžine kore!

Stavite malu količinu meda na vrhove prstiju i umasirajte na problematično područje. Kožu masirajte u smeru kazaljke na satu i pazite da vam se prsti ne odvajaju od površine. Ako osetite peckanje, to je normalno. Nakon masaže obrišite višak mokrim ručnikom ili isperite toplom vodom, i nemojte nanositi nikakve kreme na kožu.

Umesto masaže, možete nanositi med i tapkanjem te laganim utrljavanjem. Dobro je kožu lagano stiskati i štipkati kako bi se cirkulacija pokrenula još više. Nakon 15 minuta celi postupak ponovite na drugom delu tela na kojem imate celulit. Masaža neka ne traje duže od sat vremena i praktikujte je svaki drugi dan.

Ovu metodu žene su koristile još davno u drevnom Tibetu i smatra se jednom od najučinkovitijih metoda rešavanja celulita. Med povećava protok krvi i ubrzava metabolizam. Masažu medom najbolje je raditi ujutro, odmah nakon buđenja. U njega se može staviti i nekoliko kapi aromatičnih ulja, od lavande, grejpa…

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Nekoliko recepata:

– pomešajte dve kašičice meda s pet kapi limunovog ulja i po dve kapi ulja lavande i eukaliptusa,

– pomešajte dve kašičice meda s po tri kapi ulja od limuna i ulja od borovnice te s po dve kapi narandžinog i lavandinog ulja,

– pomešajte dve kašičice meda s po pet kapi narandžinog ulja i ulja od limuna. Mešavine pripremite neposredno pre masaže. U slučajevima kada koristite nekoliko vrsta ulja, najpre pomešajte sva ulja pa tek onda dodajte med.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

(24sata.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track