REŠENA MISTERIJA NAKON 20 GODINA: Otkriveno ko je ubio malu misicu!
Foto: Profimedia

Tuga

REŠENA MISTERIJA NAKON 20 GODINA: Otkriveno ko je ubio malu misicu!

Žena -

Slučaj ubistva šestogodišnje Džon Benet Patriše Remzi je potresao Ameriku 20 godina jer je počinilac monstruoznog zločina ostao nepoznat.

Džon je brutalno ubijena u svojoj kući u Koloradu 1996. godine. Policija je njeno telo pronašla u podrumu, osam sati pošto je prijavljen nestanak. Dobila je jak udarac u glavu i zadavljena je.

Čak 20 godina kasnije otkriveno je da je ubio njen stariji brat Burk, a njegov zločin su prikrili roditelji. Inspektori su otkrili da je Burk malu Džon ubio posle svađe oko toga ko će uzeti krišku ananasa za užinu.

Za ubistvo šestogodišnjakinje nikada nije podignuta optužnica, a Burk Remzi i njegovi roditelji su od tada negirali bilo kakvu umešanost u zločin. Tim eksperata je ipak ponovo istražio dokaze 20 godina starog slučaja, a dokumenatarac "The Case Of: JonBenet Ramsey" o tome je prikazan na CBS-u.

Eksperti su u finalnim trenucima dokumentarca rekli da svi dokazi ukazuju da je zločin izvršio Burk, koji je tada imao devet godina. Ipak, oni ne veruju da se radi o klasičnom ubistvu. već o nesrećnom slučaju.

Otkriveno je da je Burk i ranije udario svoju sestru i to palicom za golf, godinu dana pre fatalne noći i da joj je tada ostavio ožiljak na licu.

Džejms Kolar, nekadašnji glavni inspektor je izneo teoriju sa kojom su se složili i drugi eksperti. Majka Petsi je navodno ostavila Burka sa činijom ananasa i čajem. Kasnije je mala Džon pokušala da mu krišom uzme voće, zbog čega je Burk pobesneo i udario baterijskom lampom kojom je i ubio.

"Moja teorija je da su se Remzijevi vratili kući oko 9:30, 10 sati. Milim da je Džon spavala. Džon je odneo gore, Petsi je ostala dole sa Burkom i dala mu je čaj i ananas. Onda se majka popela gore da proveri da li je Džon išla u WC, da se te noći ne bi upiškila u krevet. Džon je bila budna, možda je, a možda i nije oprala zube, četkica je bila na lavabou, i ostala je budna dovoljno dugo da ogladni i siđe dole. U međuvremenu Petsi je nastavila da se pakuje za put u Mičigen. Mislim da ako je Burk bio uznemiren zbog božićnih poklona, verovatno bi bio i zbog toga što je Džon pokušala da mu uzme parče ananasa. U nastupu besa je mogao da je udari baterijskom lampom", ispričao je Kolar.

Iako su inspektori ubeđeni da se radi o ubistvu iz nehata, slažu se da je postojala namera da se policijska istraga skrene s pravog puta."Porodica Remzi nije htela da policija reši slučaj i zato je ostao nerazrešen", rekao je Džim Klemente iz FBI-a.

Roditelji su se trudili da zaštite sina od posledica.

(24 sata)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja