SAVETI ZA SEKS I VEZE IZ 60-IH GODINA: Ovo će vas nasmejati i rasplakati
Foto: Profimedia

Ipak smo napredovali

SAVETI ZA SEKS I VEZE IZ 60-IH GODINA: Ovo će vas nasmejati i rasplakati

Žena -
Pročitajte neke od najapsurdnijih saveta o seksu i vezama iz 60-tih

Iako su šezdesete bile revolucionarne, dok su hipici širili poruku ljubavi, mediji i društvo ‘srednje struje’ davali su sve od sebe da potisnu seksualnost mladih ljudi. Pročitajte neke od najapsurdnijih saveta o seksu i vezama iz 60-tih.

1. Budi seksi, ali ne najseksi i izgledaj poput svih ostalih

Autorka Elen Pek napisala je i objavila knjigu 1969., nazvanu, pazite sad – "Kako osvojiti tinejdžera i šta uraditi s njim jednom kada ga dobiješ". Tako se zove knjiga, to je prva stvar. Druga stvar je da je odrasla žena pisala o osvajanju tinejdžera, a treća su sami saveti koje predstavlja u knjizi:“Ako ideš na žurku obuci ono što će sve devojke obući. Ako nose tunike, ti obuci tuniku. Ali, izgledaj malo seksipilnije od ostalih devojaka. Ali, slušaj. To ne znači da smeš da imaš duboki dekolte, preduge trepavice i puno nakita. Izgledaćeš kao starleta, a to ne funkcioniše. Izgledaćeš kao da pripadaš negde drugde. Nemoj biti najseksepilnija tamo.

Umesto toga, budi druga najseksi, a to ti daje prednost u odnosu na najzgodniju devojku. Njoj se momci neće usuditi da priđu. Da, sviđa im se kako izgleda, ali dečko koji skupi hrabrosti da joj priđe, zna da će se o tome pričati još nedeljama".

foto: Profimedia
foto: Profimedia

2. Plejboj uči muškarce šta znači položaj u kom žena sedi

Nije tako čudno da je Plejboj ’60-tih bio pun nogu. Pisalo se o nogama, u noge se gledalo, sve je bilo o nogama. Ipak, i toj opsesiji otišli su i korak dalje. Napravili su celu patološku analizu o tome visi li joj štikla sa stopala ili ne.

“Zahvaljujući jedinstvenom istraživanju psihoanalitičara Džona A. Blejzera, možemo da otkrijemo na koji način je najbolje prići devojci, u zavisnosti od načina na koji sedi. Ako sedi prekrštenih nogu i jedna joj štikla visi sa stopala, ona je nepopravljiva koketa. Ali, znajte, takva devojka ne namerava ‘dati’. Ipak, ako sedi s razdvojenim kolenima (8 centimetara) to znači da voli da priča i čita o seksu i aktivno traži brojne ljubavne afere, jer voli konstantnu seksualnu uzbuđenost.Zavešćete je tako što ćete joj nežno predložiti partiju remija s džinom i namerno izgubiti. Tako ćete pobediti u ‘većoj igri’.”

3. Previše alkohola na žurki? Možda je bolja partija pantomime?U knjizi objavljeno 1967. nazvanoj ‘Žurka izvan granica’ tvrdi, pod broj jedan, da ‘ako postoji išta što tinejdžeri mrze najviše na svetu, onda je to alkohol i hvatanje’. Da, hvatanje kao "muvanje". Dalje, savetuje da ako se kao tinejdžer nađete na takvoj žurki, sa previše pića i hvatanja, onda treba vratiti žurku ‘nazad na pravi trag’.Odnosno, taj isti šokirani tinejdžer bi trebao da predloži zabavne igre.

“Predložite neku koja je zabavna, jako zabavna, kako bi zaokupili sve druge. Možda partija pantomime da oživite atmosferu. A možda i lov na blago? Možda bi svi hteli da odu u kuhinju i prave hamburgere ili kokice.”

foto: Profimedia
foto: Profimedia

4. ‘Gole’ usne su grehTada su se žene upozoravale da nikakva šminka neće pokriti umor na licu ako su se vratile kasno kući. Takođe, saveti o šminkanju govorili su da sve žene, osim onih sa crnom kosom, izbegavaju crni kreon za oči. Ipak, najbolji je savet za usne.

“Ako ne volite da nosite karmin, onda morate staviti sjaj.”Naravno, to morate da učinite inače ćete izgledati kao monstrum.

5. Uvek, ali UVEK, izgledajte sveže

Šminka treba stalno da se popravlja, a to naravno nije zbog žena, nego zbog njihovih muškaraca. U knjizi "Veiled Remarks: A Curious Compendium for the Nuptially Inclined", odnos u vodiču za bračni život (namenjen ženama, naravno) kaže:"Pripremite se. Odmorite se 15 minuta kako bi izgledale sveže kada on dolazi kući. Popravite šminku, stavite mašnu u kosu i izgledajte odmorno. Njegovom dosadnom danu treba podizanje".Osim što se ženama predlagalo da izgledaju kao princeze kad im muškarac dođe kući, takođe nisu smele da zaborave na pripremu toplog jela.

“Pripremite večeru. Planirajte unapred, čak ceo dan unapred i napravite ukusna jela i to na vreme. Većina muškaraca je gladna kada se vrate kući i njemu treba dobra večera i topla dobrodošlica.”

foto: Profimedia
foto: Profimedia

6. Za vreme trudnoće, razmišljajte o mužu!Da, naravno, možda se pripremate za dolazak deteta, ali to ne znači da možete da zapostavite pranje veša za vašeg dragocenog supruga, navodi Marsia Morton u ‘Udžbeniku za trudnoću: Mesečni vodič koji pokriva sve ono što vam doktor neće reći’.

“Samo se pobrinite da on uvek ima čist veš kako bi izdržao vaš izostanak iz kuće. Ako će biti potpuno sam, napunite frižider s namirnicama koje će moći da iskoristi."

7. Imajte seks sa svojim šefom

Helen Garli Braun, začetnica i urednica Cosmopolitena, u svojoj knjizi ‘Sex and the Single girl’ savetovala je devojke da spavaju sa svojim nadređenima. Ovu knjigu je autor serije ‘Mad Man’ preporučio svim glumicama da pročitaju kao pripremu za ulogu.

“Radno vreme je kao stvoreno za to da sebi ulovite muškarca”, piše Helen G. Braun i dodaje:“Devojka koja muti sa šefom će se zabavljati svaki dan i biće joj žao što u nedelji ima samo sedam dana. Afera neće biti laka za nju, ali je super za posao.”

foto: Profimedia
foto: Profimedia

8. Zabavljajte oženjene muškarce

“Jesu li oženjeni muškarci zabranjeni? Ne uvek”, piše Helen Garli Braun.“Oženjeni muškarac ima čvrsto mesto u životu žene samca. Kao prijatelj, dečko i, barem dva puta godišnje, kao ljubavnik.”

(Magazin.hr/salon.com)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track