SKINITE 5 KILOGRAMA DO KRAJA MESECA: Samo treba da zapamtite ovaj broj
Foto: Shutterstock

Saveti

SKINITE 5 KILOGRAMA DO KRAJA MESECA: Samo treba da zapamtite ovaj broj

Žena -

Stali ste na vagu i ona je pokazala nekoliko kilograma više? Vreme je za male, ali velike promene. Ako želite zaustaviti gojenje i vratiti na staru kilažu, zapamtite broj 10, uvrstajte ga u dnevnu rutinu i do kraja meseca izgubićete nekoliko kilograma.

Stručni časopis "Cell Metabolism" posvećen metaboličkim promenama došao je do zanimljivih zaključaka po pitanju mršavljenja. Naime, studije koje su sprovedene na velikom broju muškaraca i žena starosti od 20 do 50 godina pokazale su kako je za održavanje telesne težine, ali i skidanje kilograma nakupljenih tokom jeseni i zime potrebno u svakodnevnu rutinu uvrstiti samo jedan čaroban broj.Reč je o broju 10 koji bi se trebao usko vezati uz naše dnevne navike tokom ishrane i postati deo svakodnevne rutine.Kako funkcioniše pravilo broja 10?

Pravilo broja 10 vrlo je jednostavno, a objašnjava koliki treba biti razmak između prvog i zadnjeg obroka u danu. Ova navika je vezana uz metabolizam i probavni sastav koji tokom dana radi punom parom, a noću bi se trebao odmarati. Ako doručkujete, na primer, u 8 sati, vaš poslednji obrok u danu trebao bi biti 10 sati kasnije, odnosno trebali bi prestati jesti između 6 i 7 sati. Tokom istraživanja, praćene su svakodnevne navike ispitanika, a prema rezultatima, više od dve trećine njih jede tokom 15 sati, odnosno dokle god su budni. Isti ljudi su za potrebe istraživanja u ishranu uvrstili pravilo od 10 sati i to u razdoblju od tri nedelje i to bez ikakvih promena u meniju.

Rezultati su bili i više nego zadovoljavajući jer su nakon 21 dana:- prosečno smršali tri kilograma- imali su više energije- nivo šećera u krvi je bio besprekoran i pohvalili su se boljim snom.

Ako želite da isprobate pravilo broja deset, krenite već sutra. Ujutro obavezno doručkujte a 10 sati posle, dan završite s ukusnom i zdravom večerom. Nakon toga nemojte baš ništa jesti, a ako osetite glad i slabost popijte punu čašu vode ili nezaslađeni čaj od kamilice ili mente.

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track