UGREJTE VODU, PA JE POSOLITE: Probajte 5 bakinih trikova koji momentalno OTKLANJAJU prehladu!
Foto: Profimedia

KO ZNA BOLJE OD NJIH

UGREJTE VODU, PA JE POSOLITE: Probajte 5 bakinih trikova koji momentalno OTKLANJAJU prehladu!

Žena -

Gotovo da nema domaćinstva u kojem bar neko trenutno ne šmrca. Ove zdravstvene probleme lako možete ublažiti trikovima koje su nam odavno otkrile naše bake.

1. Topla supaPileća, goveđa, supa - kakvu god volite, važno je samo da nije hladna jer topla i slana tečnost pomaže kod rehidracije i uklanjanja sluzi.2. MedKod bakterijskih infekcija tj. gnojnih upala grla treba vam pomoć antibiotika. Međutim, kod prehlada i viroza med je glavni vaš saveznik u lečenju bolnog grla i umirivanju kašlja. Jedan od najefikasnijih je med od žalfije, a u stopu ga prate kesten i ukusni bagrem.
3. Grgljanje slane vodeGrlo nam se često isuši tokom prehlade i zato mu treba dodatna doza hidratiziranja, a najbolji učinak postići ćete slanom vodom.U 3 dcl tople vode otopite malu čajnu kašičicu soli, grgljajte i odmah ćete osetiti olakšanje. Sol će pomoći tečnosti da penetrira u tkivo i zadrži se tamo.4. Čaj od naneSluz koja nam se nakuplja u nosu i grlu tokom noći često gutamo pa se ujutro zbog nje ponekad budimo s osećajem mučnine u želucu. Mučnine ćemo se najlakše rešiti uz pomoć čaja od nane koji ga ublažava. Uz to smiruje mišiće u probavnom traktu i pomaže u ublažavanju bola u stomaku.5. Uzdignuti jastuciSpavanja na "niskom" tokom prehlade nije prijatno. Zato poduprite glavu jastucima jer ćete tako olakšati disanje, smanjiti pritisak na sinuse i omogućiti sluzi da se lakše spušta.
foto Profimedia
foto Profimedia

(zadovoljna.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track