(VIDEO) Bila je najljubomornija žena na svetu, evo gde je sad njen muž!
Foto: Printskrin

Dokazao joj vernost

(VIDEO) Bila je najljubomornija žena na svetu, evo gde je sad njen muž!

Žena -
Najveća ljubav na svetu? Napustio je karijeru da bi brinuo o svojoj ženi koja je toliko gojazna da ne može da radi

Debi Vud već četiri godine ne radi. Razlog je njena prekomerna težina koja joj ograničava kretanje. Ona danas živi na račun države, a njen suprug prima platu da bi brinuo o njoj.

Debi, koja nosi titulu "najljubomornije žene u Britaniji" i Stiv u braku su od 2011. godine. Svoj nadimak stekla je zahvaljujući opsesivnoj ljubomori zbog koje je svog supruga naterala da ide na detektor laži da bi se uverila da joj je veran.

Debi pati od Otelo sindroma, psihičkog poremećaja zbog kog živi u uverenju da je partneri varaju, čak iako nema dokaza za te tvrdnje. Upravo zbog svog neobičnog stanja, ona stalno proverava Stivov telefon, mejlove i račune i po nekoliko puta na dan tražeći dokaz da joj je bio neveran.

Koliko je njena opsesija velika pokazuje i to što je svom mužu zabranila da gleda lepe žene na televiziji. U porodici Vud niko ne radi. Zbog njene gojaznosti koja je čini nesposobnom za rad, Debi prima naknadnu od države.

Ali to nije sve. Pošto nije sposobna za rad, osim 1,500 funti koliko njena porodica dobija mesečno i njen suprug prima naknadu, odnosno platu, kao njen staralac. Porodica živi u kući koja im je dodeljena, a koja je uređena tako da odgovara njenim potrebama i ograničenoj mogućnosti kretanja.

Debi spava u krevetu koji košta 800 funti koji masira njeno telo da bi mogla lakše da zaspi, a kupa se u specijalnom kupatilu koje je uređeno tako da može da se istušira, a da ne mora dugo da stoji. Zbog svoje veličine, teško se kreće, zbog čega veliki deo dana provodi u krevetu igrajući video igrice ili surfujući po internetu.

Za to vreme njen suprug joj sprema hranu, pića i donosi u krevet. Debi je svesna da mora da počne drugačije da se hrani.

Vežbanje trenutno nije opcija za četrdesettrogodišnju Debi jer joj je zbog kretanje ograničeno zbog težine, ali istovremeno ona pati i od artritisa, facijalne paralize, skolioze, fibromijalgije i opsesivno kompulsivnog poremaćaja.

U retkim prilikama kada se kreće, šeta po pokretnoj traci za trčanje, a iz kuće retko izlazi u strahu da će je ljudi osuđivati. Iako nikada nije imala toliko kilograma koliko ima sada i dalje tvrdi da je njena prekomerna težina nije njena krivica.

O njoj svakog dana brine njen suprug i to je jedini njegov posao. Iako je završio fakultet i kaže da nije zamišljao da će tako izgledati njegova "karijera" jednog dana, Stiv je svoj bračni zavet shvatio jako ozbiljno. - Za mene brak i briga idu jedno uz drugo, a brinuti o njoj je posao koji traje 24 sata sedam dana u nedelji. Ona jeste zahtevna i traži mnogo, ali mnogo toga i treba da se obavi.

To nije posao koji sam verovao da ću raditi jednog dana, ali dajem sve od sebe i radim najbolje što mogu, kaže Stiv. Iako je njihova situacija prilično neobična, Stiv vidi i dobru stranu svega.

"Dobra stvar kada je briga o Debi u pitanju je to što pre veze sa njom, nisam umeo da spremim ni pastu, a sad znam sve da kuvam", kaže Stiv.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track