Najnovije vesti

MILIONER JE, A PROSI NA ULICI ZA PARE: Njegova deca KUKAJU i mole ga samo jedno, a on ne odustaje od PROSJAČENJA! (VIDEO)
Foto: Youtube/CityHeadlinesNews

NEVEROVATNA PRIČA

MILIONER JE, A PROSI NA ULICI ZA PARE: Njegova deca KUKAJU i mole ga samo jedno, a on ne odustaje od PROSJAČENJA! (VIDEO)

Život

Milioner Bharat Jain živi u Indiji u Mumbaju, gde na ulicama grada od ljudi traži sitniš. Ipak, on nije običan prosjak, već za njega kažu da ima zarađenih milion dolara.

I dok pojedini Indijci rade puno radno vreme za platu od samo nekoliko stotina rubalja Bharat "najbogatiji prosjak na svetu" dnevno zaradi od 2.000 do 2.500 rubalja. Njegova omiljena lokacija za prosjačenje već dugi niz godina je železnička stanica Chhatrapati Shivaji Maharaj Terminus, gde sa svojim kolegama skupi pravo bogatstvo.

Ovaj prosjak ima preko milion dolara. On ima stan u Mumbajnu sa dve spavaće sobe koji vredi 102.366 evra, kao i dve prodavnice u Taneu koje se iznajmljuju za 30.000 rupija mesečno.

Mesečni prihodi ovog milionera su, prema pisanju stranih medija, između 60.000 rupija (731 dolara) i 75.000 rupija (914 dolara), što je znatno više nego što zarađuje prosečan stanovnik Indije sa regularnim poslom. Inače, prosečna plata u Indije je 350 evra. A postoje i oni koji zarade samo 100 evra mesečno.

Prema Economic Times-u, Bharat Jain nije sebi priuštio da nastavi bilo kakvo formalno obrazovanje i pribegao je prosjačenju da bi zaradio za život. Njegova deca, s druge strane, neće ići njegovim stopama. Oni su već završili školovanje u običnim školama i već su zaposleni.

Jainova porodica ga stalno savetuje da prestane da moli jer mogu sebi priuštiti da žive udobno bez toga, ali on nastavlja da izlazi na ulice skoro svaki dan.

Bharat Jain je bio na naslovnicama vesti u Indiji zbog svoje manje od oskudne zarade od 2015. godine kada je njegova reputacija bogatog prosjaka počela da raste. Indijski mediji od tada stalno pominju njegovo ime tražeći sledeću viralnu vest.

(Kurir.rs/Blic žena)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
 
track