ZALOG U BUDUĆNOST: Za crveno-bele potpisala 23 klinca
Foto: Crvenazvezdafk.com

U Zvezdinoj deci leži spas

ZALOG U BUDUĆNOST: Za crveno-bele potpisala 23 klinca

Fudbal -
Cilj ovog projekta je da u budućnosti dobijemo nove Pižone, Vidiće, Stankoviće, Jugoviće i Jankoviće, tvrdi predsednik Dragan Džajić

Samo strpljenja.- Crvena zvezda uvek je bila jaka kad je iz svog podmlatka crpila svoju snagu - rekao je juče za Kurir Dragan Džajić.Predsednik crveno-belih, otkako se vratio na čelo kluba, potpisao je profesionalne ugovore s velikim brojem dečaka iz omladinske škole.Navijači Crvene zvezde još pamte fantastičnu generaciju 1984, koju su predvodili Boško Janković, Dušan Basta, Marko Perović, Dejan Milovanović... Pre njih snagu Crvene zvezde na terenu demonstrirali su Nemanja Vidić, Dejan Stanković, Vladan Lukić, Vladimir Jugović, Milan Janković... Iz sopstvenih redova crveno-beli imaju i jednu Zvezdinu zvezdu. To je Vladimir Petrović Pižon.- Kad sam se vratio u klub, rekao sam da će naša budućnost biti u sopstvenom podmlatku. Niko ne može da zna šta je Crvena zvezda od dečaka koji su u njoj vaspitavani. Kao mali uče šta znači pobeđivati u Zvezdinom dresu i kako se nositi s pritiskom stalnih pobeda - rekao je za Kurir Dragan Džajić i dodao:- Cilj ovog projekta je da svake godine najbolji iz omladinske škole dobiju profesionalne ugovore. A na njima je da onda dobrim igrama skrenu pažnju i uđu u prvi tim.Dragan Džajić s ponosom je istakao da je simbol Zvezdine omladinske škole Toma Milićević, čovek koji je osam godina bio igrač i 34 godine trener na Marakani.

Zvezdina 23 biseraKLINCI ZA KOJE ĆE SE ČUTI- Godište 1996 - Željko Žerađanin (napadač), Miloš Brajović (levi bek), Filip Manojlović (golman), Zlatko Iličić (desni bek), Nenad Cvetković (štoper)- Godište 1997 - Filip Stanković (štoper), Željko Arsić (levi vezni), Vladimir Stupić (zadnji vezni), Ognjen Bjeličić (centralni vezni), Nikola Jovanović (centralni vezni), Nemanja Tošić (štoper)- Godište 1998 - Stefan Cvetković (napadač), Milan Panović (napadač), Nikola Pejović (štoper), Aleksandar Stanković (golman), Vasilije Đurić (centralni vezni), Lazar Romanić (ofanzivni vezni)- Ranije potpisali ugovore - Darko Lazić (štoper), Luka Jović (napadač), Marko Grujić (zadnji vezni), Nemanja Jakšić (desni bek), Dušan Živković (centralni vezni), Miloš Stojanović (štoper)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track