Žandarmerija pretresa kuću muftije Zukorlića

Akcija MUP Srbije

Žandarmerija pretresa kuću muftije Zukorlića

Crna Hronika -
Pored kuće muftije Muamera Zukorlića, žandarmerija vrši pretres i kuća njegove braće od tetaka

NOVI PAZAR - Pripadnici žandarmerije pretresaju kuću muftije Muamera Zukorlića u Novom Pazaru.

Pored kuće muftije Muamera Zukorlića, žandarmerija vrši pretres i kuća njegove braće od tetaka.

Kako Kurir saznaje od izvora u MUP-u Srbije Žandarmerija pretresa Zukorlićevu kuću u okviru akcije koja počela jutros oko šest sati u Beogradu, Pančevu, Subotici, Novom Bečeju i Novom Pazaru.

Kako saznajemo, Tužilaštvo za organizovani kriminal je, na osnovu informacija Bezbednosno informativne agencije, pokrenulo krivični postupak protiv više pripadnika organizovane kriminale grupe osumnjičenih za ubistvo, otmice i razbojništva.

Do podne su uhapšene 22 osobe u oko 45 objekata zbog sumnje da su uvozili robu iz Evropske unije i umanjivali cene robe u dogovoru sa carinicima. Sačinjavali su fiktivnu dokumentaciju i time oštetili budžet Srbije za milijardu dinara.Kako saznajemo, žandarmerija je uhapsila nekoliko osoba prilikom tih pretresa.

Zukorlić osudio akciju specijalaca

Glavni muftija Muamer ef. Zukorlić u izjavi za Sandžak PRESS najoštrije je osudio nasilničko ponašanje pripadnika specijalnih snaga policije koji od jutarnjih sati vrše upad u kuće građana.

"Reč je o grubom kršenju zakona i zloupotrebi državnih organa, a samo zato što smo uskratili poslušnost Rasimu Ljajiću i njegovim mentorima iz Beograda, koji godinama imaju ucenjivački i potcenjivački stav prema Sandžaku.Nema sumnje da je u pitanju još jedan akt nasilja sa ciljem gaženja dostojanstva pripadnika bošnjačkog naroda.Upad u spavaće sobe mislimana i muslimanki je najgrublji oblik gaženja dostojanstva i elementarnog prava čovjeka. Od ministra i direktora policije kao i nadležnih tužilačkih i pavosudnih organa tražim da se vinovnici nasilničkog ponašanja hitno privedu pravdi", rekao je Zukorlić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track