ZASADI DRVO U SREDU U BANATU: Kikinda postaje bogatija za sto stabala!
Foto: Kurir

Nastavljmo sadnju sa partnerima u Vojvodinu

ZASADI DRVO U SREDU U BANATU: Kikinda postaje bogatija za sto stabala!

Zasadi Drvo -

Ne propustite akciju sadnje u Kikindi!

Mnoga vojvođanska mesta, pogotovo u Banatu, imaju izuzetno niski procenat pošumljenosti, ali i druge probleme – pre svega nepostojanje vetrozaštitnih pojaseva, a suočavaju se I sa uništavanjem zelenih površina. Najalarmantnija je situacija u opštini Kikinda, čija je pošumljenost ispod 1%. Uprkos činjenici da je u proteklih šest godina u okolini Kikinde zasađeno 100 hiljada sadnica, ova opština je I dalje najnepošumljeniji region Srbije.

Adria media group i dm drogerie markt zajedno sa institucionalnim partnerima već dve godine organizovano pošumljavaju mnoge lokacije širom Srbije. Tamo smo gde god je to potrebno, a Banatu to svakako jeste.

Kikinda, zasadi drvo, Banat
foto: Kurir

- Povećanje procenta pošumljenosti je prioritetna oblast zaštite životne sredine u Kikindi. A u okviru akcija sadnje već 7 godinu za redom organizuje se sadnja „Školske šume“ u Kikindi i naseljenim mestima, koja ima za cilj buđenje ekološke svesti kroz uključenje dece kako u samu sadnju tako kasnije i u negu zasada i učenje o značaju zelenila - rekli su u ovoj opštni za Kurir.

Akciju sadnje smo organizovali 17. Februara 2021. godine sa početkom u 12 časova u naseljenu Nakovo, a učestvovaće i učenici OŠ „Petar Kočić“ iz Nakova.

Sadiće se 100 stabala listopadnih vrsta (sibirski brest, gorski javor i mlečni javor) na površini od oko 1.800 metara kvadratnih, na lokaciji bivše ZZ „Marko Orešković“ Nakovo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track