1.700 sadnica opštini Kikinda

AMG POŠUMLJAVA VOJVODINU: Osnovci se pridružili akciji "Zasadi drvo" (KURIR TELEVIZIJA)

Zasadi Drvo -

U akciju "Zasadi drvo", koju već dve godine organizuju kompanije Adria media group i dm drogerie markt zajedno sa institucionalnim partnerima, ovog puta pridružili su se učenici osnovne škole u selu Nakovo kod Kikinde.

Inače, Vojvodina je jedna od najnepošumljenijih oblasti u Evropi, pa je iz tog razloga kampanja "Zasadi drvo" vrlo značajna za ovaj deo Srbije. Isidora Branković iz Adria media group navela je da je prošle godine u jednom danu zasađeno više od 50.000 sadnica, a da je ovogodišnji cilj da se pošumi 100 lokacija.

"Osnovni cilj je bio da podignemo svest građanima o očuvanju životne sredine. Imamo platformu zasadi drvo.rs gde svako može da se prijavi i da prati sve lokacije koje se otvaraju i da dođe tamo gde mu je najbliže", rekla je Branković i naglasila da je presrećna odzivom dece.

Slađana Dabić iz JP Vojvodina šume istakla je da su prepoznali akciju kao veliki doprinos u smislu donacija sadnice.

"Kroz ovu akciju smo donirali 1.700 sadnica opštini Kikinda, inače od početka sezone pošumljavanja od jesenas smo ukupno oko 5000 sadnica raznih vrsta drveća, koje su gajene u rasadnicima sistema JP Vojvodina šume", objansila je ona i dodala da je svaka sadnica bitna, a kamoli ovaj budući šumarak u kome će uživati lokalno stanovništvo.

Novina je da u okviru akcije ljudi mogu da ustupe svoje parcele za pošumljavanje. Brankica Tabak iz Sekreterijata za zaštitu životne sredine rekla je da će najmlađi volonteri biti ponosni zato što će imati šumu koju su baš oni napravili.

OVDE MOŽETE PRATITI UŽIVO KURIR TELEVIZIJU

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja