AKCIJA "ZASADI DRVO" U OSTRUŽNICI: Obnavlja se Lipovačka šuma posle 25 godina (KURIR TELEVIZIJA)

Zasadi Drvo -

Tokom jesenje sadnje u okviru akcije „Zasadi drvo 2020“ posađeno je oko 80.000 sadnica. Sakupljeno je i tonu i po semena različitih vrsta šumskog drveća. Akcija se nastavlja i ovog proleća, za kada je planirana sadnja na 23 lokacije. Jedna od njih je i Ostružnica, naselje u gradskoj opštini Čukarica, na kojoj se vrši zamena vrste - umesto šume topole sadi se hrast lužnjak.

Boris Ivanović iz JP „Srbijašume“ objasnio je da je na području šumske uprave Lipovica u gazdinskoj jedinici Košutnjačke šume na površini od oko 6,5 ha posađeno oko 6.500 sadnica.

"Ovo su naše redovne aktivnosti koje sprovodimo svakogodišnje, u dve etape, u prolećnoj i jesenjoj sadnji, gde u skladu sa svojim planovima na godišnjem nivou posadi između 3-4 miliona sadnica. To su aktivnosti koje su neophodne, kako bi se pošumljavanjem goleti povećala površina pod šumom ili kako bi se veštačkim obnavljanjem pomoglo prirodno obnavljanje, koje nije moguće da se desi", rekao je on.

Akciji „Zasadi drvo“, inače, može da se priključi svako. Potrebno je samo da se prijavi preko platforme zasadidrvo.rs, da se isprate lokacije na kojima se sadi i prijavi se na željenu.

OVDE MOŽETE PRATITI UŽIVO KURIR TELEVIZIJU

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja