Najnovije vesti

„ZASADI DRVO“ CRTANI ZA NAŠE NAJMLAĐE ŠUMARE: Uz ovaj crtać vaša deca od malih nogu uče koliko je sadnja važna

Zasadi drvo
16:01h

Zašto je pravilo prvo da se zasadi drvo i koliko je sadnica potrebno da posadi svaki čovek tokom života da bi „odužio“ dug prirodi, saznaćete u crtanom filmu čiji su glavni akteri veverica Veca i jež Joca, a koji je kreiran u okviru projekta „Zasadi drvo“.

Njih dvoje, sa drugarima pužićem Pajom i zekom Zlatkom, otkrivaju nam zašto za šume kažemo da su fabrike kiseonika, koja je njihova uloga u smanjenju efekta staklene bašte, pa će vaši mališani dok gledaju ovaj crtać naučiti i mnogo korisnih stvari i steći nova znanja.

Slušajući priču Vece, Joce, Paje i Zlatka o važnosti šuma, sigurni smo da ćete i vi poželeti da spas od nesnosnih vrućina pronađete pod okriljem krošnje nekog drveta ili, još bolje, u debelom hladu šume. A s jeseni, kada nam priroda bude dozvolila, i da nam se sa svojim mališanima priključite u sadnji i doživite to neverovatno iskustvo.

Čekamo vas!

Za primer i na ponos: „Zasadi drvo“ ulazi u treću sezonu zajedno sa vama

„Zasadi drvo“ pokrenule su kompanije Adria Media Group i dm drogerie markt, zajedno sa institucionalnim partnerima, među kojima su Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Uprava za šume, JP "Srbijašume", JP "Vojvodinašume", Privredna komora Srbije, Šumarski fakultet Univerziteta u Beogradu, Šumarska škola u Kraljevu, Pokret Gorana Srbije i Botanička bašta "Jevremovac", zajedno se trudeći da sadnjom potpomognu oporavak prirode. U svemu ovome, svesrdnu podršku nam pružaju građani volonteri, entuzijasti i zaljubljenici u prirodu.

Otkako je 2019. godine pokrenuta akcija, Srbija je bogatija za više od 153.000 stabala. Tokom prve godine, zajedno sa građanima volonterima, postavili smo svojevrstan rekord masovne sadnje u Srbiji, kada smo u jednom danu posadili više od 51.000 sadnica.

U drugom ciklusu “Zasadi drvo” koji je trajao od oktobra prošle do aprila ove godine, posađena je čak 102.521 sadnica.

Promo tekst

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja
track