„ZASADI DRVO“ CRTANI ZA NAŠE NAJMLAĐE ŠUMARE: Uz ovaj crtać vaša deca od malih nogu uče koliko je sadnja važna

Zasadi Drvo -

Zašto je pravilo prvo da se zasadi drvo i koliko je sadnica potrebno da posadi svaki čovek tokom života da bi „odužio“ dug prirodi, saznaćete u crtanom filmu čiji su glavni akteri veverica Veca i jež Joca, a koji je kreiran u okviru projekta „Zasadi drvo“.

Njih dvoje, sa drugarima pužićem Pajom i zekom Zlatkom, otkrivaju nam zašto za šume kažemo da su fabrike kiseonika, koja je njihova uloga u smanjenju efekta staklene bašte, pa će vaši mališani dok gledaju ovaj crtać naučiti i mnogo korisnih stvari i steći nova znanja.

Slušajući priču Vece, Joce, Paje i Zlatka o važnosti šuma, sigurni smo da ćete i vi poželeti da spas od nesnosnih vrućina pronađete pod okriljem krošnje nekog drveta ili, još bolje, u debelom hladu šume. A s jeseni, kada nam priroda bude dozvolila, i da nam se sa svojim mališanima priključite u sadnji i doživite to neverovatno iskustvo.

Čekamo vas!

Za primer i na ponos: „Zasadi drvo“ ulazi u treću sezonu zajedno sa vama

„Zasadi drvo“ pokrenule su kompanije Adria Media Group i dm drogerie markt, zajedno sa institucionalnim partnerima, među kojima su Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Uprava za šume, JP "Srbijašume", JP "Vojvodinašume", Privredna komora Srbije, Šumarski fakultet Univerziteta u Beogradu, Šumarska škola u Kraljevu, Pokret Gorana Srbije i Botanička bašta "Jevremovac", zajedno se trudeći da sadnjom potpomognu oporavak prirode. U svemu ovome, svesrdnu podršku nam pružaju građani volonteri, entuzijasti i zaljubljenici u prirodu.

Otkako je 2019. godine pokrenuta akcija, Srbija je bogatija za više od 153.000 stabala. Tokom prve godine, zajedno sa građanima volonterima, postavili smo svojevrstan rekord masovne sadnje u Srbiji, kada smo u jednom danu posadili više od 51.000 sadnica.

U drugom ciklusu “Zasadi drvo” koji je trajao od oktobra prošle do aprila ove godine, posađena je čak 102.521 sadnica.

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track