05:49

KAKAV CAR! Mladić u selu kod Čačka od PUSTE LIVADE napravio ŠUMU, sve je počelo sa 150 sadnica

zasadi drvo

KAKAV CAR! Mladić u selu kod Čačka od PUSTE LIVADE napravio ŠUMU, sve je počelo sa 150 sadnica

Zasadi Drvo -

Jedan od ambasadora akcije Zasadi drvo je Stefan Drljača iz okoline Čačka, mladić koji je svoj posed pretvorio u šumu!

"Kupio sam livadu u selu Dučalovići, gde je moja dedovina i s obzirom na to da jako volim to selo, da uživam u prirodi, odlučio sam da podignem svoju šumu kako bih još više oplemenio taj prostor", objašnjava on početke svoje lične akcije.

Prvo je, kako kaže, zasadio 150 sadnica, vremenom je počeo da ih donosi iz zanimljivih destinacija, prijatelji su počeli da mu poklanjaju biljke, a posle šest godina od livade se stvorila mlada šuma sa prvim hladom.

"Skoro sam pogledao fotografiju hrasta koji je bio do kuka, sad je posle četiri godine viši od mene", objašnjava on i dodaje da je sve započeo jer je čuo da šuma ima oko 300 blagodetnih funkcija po čoveka i okolinu.

Kako naglašava, ovo je bio način da se oduži prirodi.

"Zamislio sam da na tom komadu zemlje ostane neka skromna zadužbina za moju porodicu, decu, buduća pokolenja", kaže Stefan, kome je drago što je inspirisao i druge da mu se pridruže.

“Zasadi drvo”, akcija koju su 2019. godine pokrenuli Adria media group i “dm drogerie markt”, zajedno sa institucionalnim partnerima Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede - Upravom šume, JP “Srbijašume”, JP “Vojvodinašume”, Pokretom Gorana Srbije i Privrednom komorom Srbije, Botaničkom baštom “Jevremovac”, Šumarskim fakultetom, srednjom Šumarskom školom u Kraljevu, Zavodom za zaštitu prirode Srbije i Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, predstavlja najveći projekat sadnje drveća u Srbiji.

(Kurir.rs)

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track